Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Insolvence=rozhodnuti

Dobry den podaval jsem insolvenci prisel mi ze soudu papir o schvaleni prideleni insolvencniho spravce ale je tam lhuta 2 mesice na prihlaseni veritelu.chci se zeptat srazky se mzdy budou hned nebo az po prihlaseni veritelu?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neodpustím si názor, že celá insolvence je vlastně státem garantované vyjebávání ( ikdyž jen částečn…
Schizo 22.11.2019 12:51
Schizo
No, já jsem v té situaci. Osoba, co mi dluží, jde do insolvence. Tedy chce, zatím probíhá lhůta pro…
Prasak 22.11.2019 15:56
Prasak
Pokud je tvoje pohledávka nepromlčena (mladší 3 let) a máš půjčku zdokladovatelnou, jdi do toho. Já…
L-Core 23.11.2019 06:55
L-Core
Ta půjčka je stará 9 let. Měli jsme smlouvu, po splatnosti jsem zašel za advokátem, nechali dát u so… poslední
Prasak 23.11.2019 11:56
Prasak

Neodpustím si názor, že celá insolvence je vlastně státem garantované vyjebávání ( ikdyž jen částečné ) s věřiteli... Nedokážu si představit, že někomu půjčím své našetřené peníze a jmenovaný se na mě totálně vyhulí a pak mi s úsměvem vrátí během 5 let 30% a je hotovo a tohle mu garantuje stát ???

Nebudu polemizovat nad celým řízením, kdy, kdo a jak schvaluje tuhle zlodějinu..
Pro mne je to nepochopitelné až neskutečné...

No, já jsem v té situaci. Osoba, co mi dluží, jde do insolvence. Tedy chce, zatím probíhá lhůta pro přihlášení pohledávek a já přemýšlím, zda se tam přihlásit, nebo to nechat plavat a celej dluh odepsat. Protože to přihlášení taky není zadarmo, dlužící osoba nemá nic, jen ty dluhy a invalidní důchod. Co jsem spočetl, tak za těch 5 let těch 30% z toho důchodu nemá šanci splatit, takže co teď? Rovnou to odepsat a ani se nepřihlašovat, nebo do toho vrážet další prachy a doufat, že jí to oddlužení povolí a alespoň něco získat zpět?

Pokud je tvoje pohledávka nepromlčena (mladší 3 let) a máš půjčku zdokladovatelnou, jdi do toho. Já to nikdy neabsolvoval, podrobnosti nevím, znám to jen ze strany dlužníků po schválení insolvence. A mám dojem, že teď někdy schválili (nebo schvalují?), že těch 30% nebude dogma, že stačí, "když se snaží".

Vím, že se snaží něco udělat s lidmi v dluhových pastech, kteří nechtějí (oficiálně) pracovat, protože by jim toho hodně vzali. Tak dělají načerno a neplatí socko, zdravko, daně. Na druhé straně to ještě více poškodí věřitele. Ale právě věřitelé si pro příště možná lépe rozmyslí, komu půjčovat. Bohužel to odnesou i nevinní, např. dodavatelé na fakturu, ZP a ČSSZ na nezaplaceném pojistném, stát na daních.

Ta půjčka je stará 9 let. Měli jsme smlouvu, po splatnosti jsem zašel za advokátem, nechali dát u soudu platební příkaz, osoba nepodala odpor, takže uznala, nezaplatila, šlo to exekutorovi. Jenže těch exekucí bylo víc, takže jsem byl "v pořadí". Za promlčený to tedy nepovažuji, když to prakticky celou dobu je na exekuci.

Zatím tam je těch pohledávek okolo 800 tisíc, z toho to moje (v úhrnu s úroky a poplatky a advokátem) asi kilčo. A to ještě čekáme, kdo se tam další přihlásí. Osoba je schopna za 5 let z důchodu uhradit (dle insolvenční žádosti) asi 130 tisíc, což je plivanec do moře. Ještě tam však jsou nějaký platby insolvenčnímu správci, nevím, zda to je v té částce zohledněno, ale dělá to zhruba litr měsíčně.
Takže když do přihlášení vrazím ještě nějaký 2 - 3 litry (nevím, kolik to stojí, ale desetikoruny to nebudou), tak můžu doufat, že za těch 5 let možná uvidím 10 tisíc. A to ještě v případě, že insolvenci povolí, v negativním případě bych přišel o ty prachy za přihlášení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru