Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Souprava do 3,5T

Dobrý den, stala se mi nemilá věc. Půjčil jsem si z půjčovny vozík ( podvalník), který půjčovna půjčuje běžně na řidičský průkaz skupiny B a je tak i uvedeno ve smlouvě. Jako argument že mohu tento vozík táhnout byl dokument z ministerstva dopravy, kde je jasně uvedeno, že se vychází z váhy okamžité ( tzn. To co je naloženo ). Dokument je z roku 2019. Zastavila mne policie ČR a tvrdila že jsem spáchal přestupek, že se vychází z největší techniky přípustné hmotnosti. Teď mne čeká správní řízení, kde mi podle policie hrozí 25 000 Kč- 50 000 Kč a rok až dva zákazu řízení. Jsem živnostník a ztráta řidičského průkazu je pro mne likvidační. Můžu se nějak v tomto případě bránit?
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Věřte policie a zákonu. Páč za autem s "Béčkem" můžete táhnout i těžsí vozík, ale celkově nesmíte mí… poslední
milan.cukrar 11.11.2019 06:28
milan.cukrar

Věřte policie a zákonu. Páč za autem s "Béčkem" můžete táhnout i těžsí vozík, ale celkově nesmíte mít nad 3500Kg, přesně jak je napsáno v zákoně 361/2000.
Bránít se můžete jen dobrým právníkem, který najde nějakou chybu v proceduře policistů, nikoliv z porušení předpisu, který jste spáchal.

---------------
B jsou zařazena motorová vozidla svýjimkou vozidel uvedených vpísmenech a) až e), jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3500 kg, snevýše 8 místy ksezení kromě místa řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3500 kg nebo vpřípadě rozšíření rozsahu nepřevyšuje 4250 kg,

Prosím, vidíte POVOLENÁ nikoliv skutečná?
Neznalost neomlouvá.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru