Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prošvihnuté přihlášení k ins. řízení

O náhradu škody sice můžeš žádat, ale na 100,00% ti nebude vyhověno, zaplatíš akorát soudní výlohy. Exekutor ti žádnou škodu nezpůsobil; nevěřím, že je jeho povinností obvolávat případné věřitele či tak podobně. Podle litery zákona ses o to měl zajímat sám. Asi existuje možnost nějaké placené služby, která dlužníky konkrétního subjektu sama hlídá. Zkušenost nemám, nepotřebuji to, ze zásady nikomu nikdy nepůjčuji (a už vůbec ne v rodině)… pokud bych tedy neměl dlužníka totálně v hrsti, kdy by dlužník nesplacením přišel o víc (a já víc získal).

https://www.penize.cz/podnikani/293293-insolvence-pro-kazdeho-prihlaseni-pohledavky
https://www.bezplatnapravniporadna.cz/home/dotazy-exekuce/questions/5081-insolvence-pozdni-prihlaseni.html

Všichni věřitelé měli zákonnou možnost přihlásit své pohledávky do insolvenčního řízení ve lhůtě stanovené insolvenčním soudem v usnesení, kterým zjistil Váš úpadek. Tato lhůta nebyla kratší než 30 dní. Pokud však věřitel této možnosti nevyužil a přihlášku pohledávky nepodal, nemá již žádnou zákonnou šanci jeho pohledávku vymáhat. Pokud by v současné době přihlášku pohledávky podal, soud by ji usnesením odmítl pro její opožděnost.

Chápu, že se ti to nelíbí.

Mohl jsi tomu předejít tak, že by ses třeba každý týden koukal do veřejného insolvenčního rejstříku https://isir.justice.cz/isir/common/index.do a pátral, zda nějaký tvůj dlužník se tam neobjeví. Pak bys těch 30 dní neprošvihl.

A chápu, že tohle se ti líbí ještě míň.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny