Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dodavatel dodal zboží, už rok čekám na fakturu

To právě bohužel není. Pan Dušan mi nabídl set co měl vystavený a použil na výstavě za zvýhodněnou cenu. Nikoli zadarmo. I na zbytek věcí slíbil cenu nižší. Ovšem do dnešního dne nevím, jakou. Právě. Nejedná se o malé peníze. Na akvárko jsem vybrala 10k. Od začátku vím, že se po mě budou chtít peníze, ale nevím kolik (právě proto ty prosby o fakturu) a ty peníze mi stále zejí na účtě.
Nechci moc spekulovat, ale jistá vlna kririky se i na mou hlavu snesla - pan Dušan se veřejně prohlásil být hlavním PARTNEREM akce (a dle toho taky spamoval svojí reklamou a odkazem na realizaci projektu pro Ježíškova vnoučata veškeré akvaristické skupiny). Mě to nevadilo. Nechala jsem ho a nerýpala. Byla jsem i za jakoukoli slevu a možnost tak pomoci fakt ráda. Ovšem cenu jsme domluvili pouze u toho použitého akvarijního setu (6k namísto původní prodejní ceny, jež byla něco přes 10) a zbytek mám pouze příslib přátelské ceny. O dar a vlastně ani sponzoring se tedy dle mého nejedná. Jedná se o obchod. Mít jediný náznak toho, že toto celé mohu považovat za dar, tak samozřejmě vybrané peníze z transparentního účtu opět použiji na nové téma v tom samém projektu, opět jmény všech zúčastněných v celém projektu a nikoho s celou záležitostí dál neobtěžuju :(

A můj dotaz tedy stále platí, můžete-li mi poradit, budu ráda. Zajímá mne (nikoli už v této kauze, ale prostě bych to ráda věděla, když se mi tato situace přihodila), jak tedy právně správně postupovat - věc mi dovezl sám prodejce osobně, nechal si svou přítomnost zdokumentovat a zase odjel, fakturu nedodal na místě a ani rok poté i přes mnohé prosby z mé strany, sliby z jeho. Po jaké době smím vlastně onu věc a brát jako že je teda moje? Jak dlouhou dobu se případný dodavatel ještě může rozmyslet a peníze po mě zpětně chtít?

Děkuji

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny