Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Manganistan draselný

Objednal jsem si manganistan draselný (na firmu), ale dodavatel jej vyškrtl z objednávky, že prý jde o prekurzor nějaké drogy a že mi ho tudíž neprodá. Napadlo mě, že to může být nějaká vyhláška nebo zákon nebo nařízení Evropské komise, ale zaboha to nemůžu najít. Neporadil by mi prosím někdo, zda existují oficiální seznamy chemikálií, které nesmím vlastnit, kupovat a podobně? Jde mi jen o to, zda se mám na dodavatele vykašlat a začít kupovat chemikálie třeba v Polsku nebo jestli mám při oficiálním nákupu celoevropsky smůlu? Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proboha to už ani ten hypermangan neni normální věc. Pro normální použití to mívaly v lékárně. Já se…
ml1 17.12.2019 15:00
ml1
použití to mívaly v lékárně. Pořád ho mají, kupuju ho tam, ale koupit kilo jsem nezkoušel. Asi by v… nový
čumil old 17.12.2019 19:54
čumil old
Způsobuje zavodnění organizmu a korozi, tak je to potřeba zakázat. Že ji hledají vědci na Marsu a že… poslední
nerady 17.12.2019 20:23
nerady

Proboha to už ani ten hypermangan neni normální věc. Pro normální použití to mívaly v lékárně. Já se jen těšim na dobu, kdy nějaká vygumovaná palice zařadí na seznam třeba destilovanou vodu, nebo třeba i tu obyčejnou (co kdyby si s ní chtěl člověk zalévat pole trávy nebo koky nebo co já vim co se u nás pěstuje).

použití to mívaly v lékárně.

Pořád ho mají, kupuju ho tam, ale koupit kilo jsem nezkoušel. Asi by vyšlo hodně draho.

zařadí na seznam třeba destilovanou vodu,

Destilku ne, ale kdesi udělali anketu za zákaz dihydrogen oxidu, dokládali to počtem úmrtí způsobených v celosvětovém měřítku touto sloučeninou a divil jsem se, kolik lidí by to podepsalo.

Způsobuje zavodnění organizmu a korozi, tak je to potřeba zakázat. Že ji hledají vědci na Marsu a že bez ní nevydržíš víc jak tři dny už je asi méně podstatné. Ještě doplnění, nyní se uvažuje (samozřejmě skrytě) o zákazu mucholapek.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru