Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď ze zdravotních důvodu

Dobry den, rada bych se zeptala.
Před půl rokem se mi stal úraz s okem - utrzeni sítnice. Podstoupila jsem komplikovanou operaci, kdy mi byl do oka vložen plyn, který se nepodařilo pri operaci udržet a následně musel být vypuštěn a vložen silikon. Po 3 měsících se silikon začal zakalovat a musel být vypuštěn také, následně jsem podstoupila druhou operaci a do oka mi byl vložen silikon znovu. Stále na jedno oko nevidím a mám problémy s orientaci, odhadem i zaostrenim zraku.
Byla mi ukončena neschopenka od me obvodní lékařky, která mi už od začátku dělala problémy s listkem na peníze a ostatně se me snažila uschopnit co nejdříve.

Pracuji jako prodavačka a tento zdravotní úraz se mi mohl stát i z důvodu tahání těžkých věci na prodejne, nebo ze špatného osvetleni kdy jsem musela pravidelně velmi namahat oči abych zaostřila na kasu. měla jsem z tahání těžkých věci vysoké tlaky v oku.

Po ukončení neschopenky jsem nastoupila do práce a po týdnu to vůbec nezvládam, jediné co mohu momentálně dělat je být za kasou a to i s velkými komplikacemi. Tahat těžké věci nemohu, protože bych si mohla utrhnout sitnici znovu. Kolegyně me problémy nerespektují a spíše mi škodí a stěžují si ze musí pracovat za me. Z tohoto důvodu za mnou přišla i vedoucí prodejny, ze me tu nadále nepotřebuji když nemohu nic dělat. Jsem v prodejně přes 13 let a toto je vděk ostatních.

Uvažují o výpovědi ze zdravotních důvodu, chci se zeptat jak se tato věc řeší a zda mám nárok na nějaké odstupné a na co si v tomto případě dávat pozor.
Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
https://www.finance.cz/495655-narok-na-odstupne/ poslední
L-Core 08.01.2020 18:11
L-Core

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru