Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Exekuce

Dobrý den, chtěl bych se zeptat u nás v nájmu bydlí jedna paní, která má exekuce.
V současné době tu sice stále bydlí, ale nemá již dva měsíce nájemní smlouvu, protože majiteli je líto ji vyhodit protože je to starší paní v důchodu a nemá kam jít.
Jenže exekutor chce vstoupit do domu má právo do domu vstoupit?
Je to domek na patro dome je 1+1 a nahoře 2+1 ale na katastru nemovitostí je to zapsané jako jedna bytová jednotka i když dole je wc, kuchyň sprchový kout a pokoj.
Vyhrožuje že i tam zábavy věci.

Jak se můžu bránit.

Moc děkuji za vaši pomoc a odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jenže exekutor chce vstoupit do domu má právo do domu vstoupit? Nema. A ani sa ho nebude dozadovat,…
fleg-sk 10.01.2020 11:10
fleg-sk
Voci exekutorom treba byt tvrdy aj oni taki byvaju. Kdyby exekutor vymáhal tvou pohledávka, měl bys…
L-Core 10.01.2020 20:11
L-Core
Myslím, že Mati má problémů víc viz. jeho dotaz na "trvalé bydliště" a co nevidět do toho spadne. Pr…
nerady 10.01.2020 21:27
nerady
Já nemám problémy. Jen se mě babička dotazovala tak sem jí to chtěl zjistit tak sem sem napsal dotaz… nový
Mati 11.01.2020 18:24
Mati
V první dotazu jsi psal, že dům je psaný na tebe a z toho jsem vycházel. Jinak platí to co jsem naps… poslední
nerady 11.01.2020 20:11
nerady
....zubami, nechtami.... nový
Nuda 11.01.2020 18:08
Nuda

Jenže exekutor chce vstoupit do domu má právo do domu vstoupit?

Nema. A ani sa ho nebude dozadovat, ale vyuzije to, ked v dome nikto nebude a vstupi don...na to pravo ma a potom uz bude neskoro.
V pripade, zeby sa vstupu dozadoval volat policiu a namietat, že nehnutelnost nema ziaden suvis s exekuciou. To, že sa on domnieva, že ma je len jeho domnienka a ta ho na vstup v pritomnosti majitela nehnutelnost neopravnuje.
Voci exekutorom treba byt tvrdy aj oni taki byvaju.

Myslím, že Mati má problémů víc viz. jeho dotaz na "trvalé bydliště" a co nevidět do toho spadne. Prostě někteří lidé si myslí, že je dluhy nedohoní. Můžu kličkovat ale nesmím mít žádný majetek a mít na to kličkování žaludek, nebo možnost spálit všechny mosty.

Já nemám problémy.
Jen se mě babička dotazovala tak sem jí to chtěl zjistit tak sem sem napsal dotaz.
Babičce je přes 70 let a trvalé bydliště má sama na baráku kde má bohužel i uvedené dluhy za odpady a vodu kde již nežije 10 let a chtěla tam dát trvalé bydliště jedné osobě.
Obec to nechtěla povolit a nijak jsme dále do toho nerýpaly.
Jen mě nejde že trvalé bydliště na baráku měli i další osoby a oni tam nechali dluhy za odpady a na ně ty dluhy nejdou obec mě napsala že dluhy jsou všechny na babičku.

Já bydlím v nájmu v RD, kde žiju s babičkou a synem v patře RD ve dvou místnostech a ve třetí je paní, která má Exekuce máme společné prostory kuchyň, WC a koupelnu.
A když tu byl za ní exekutor polepil všechno včetně našich pokojů i když jsme měli smlouvu na uvedené pokoje i když dotyčná osoba tu již nemá trvalé bydliště ani nájemní smlouvu a jelikož je majiteli líto ju vyhodit přece jen je to starší osoba tak ju nechci vyhodit na ulici.
Děkuji

V první dotazu jsi psal, že dům je psaný na tebe a z toho jsem vycházel. Jinak platí to co jsem napsal v předešlých odpovědích. Dluhy půjdou za majitelem nemovitosti jelikož pro exekutora je to nejvýhodnější řešení. Nedávno to psali i v novinách, exekutor bere tam kde je co vzít a jde to co nejjednodušeji, zapomeň na nějakou spravedlnost. Kdo nebyl na vojně tak to nechápe, tam platilo "splň rozkaz a pak si můžeš stěžovat" a ty si můžeš na exekutora stěžovat ale než to všechno stihneš bude vše rozprodáno. Uvědom si, že v tomto státě se pro podvody nahání i předsedkyně exekutorské komory. Nebo si zjisti, které nemovitosti vlastní různí exekutoři a zjistíš, že kdysi je dražili atd. Řešení jsem ti napsal a jak to dopadne pokud to nebudeš řešit také. Je jen na tobě jak to dopadne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru