Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rozdelenie bezpodieloveho spoluvlastnictva

Ahoj, mam otazku, v spore o decictvo sa sudi jeden surodenec(zalobca) s druhym(odporcom) o dom po rodicoch. Zalobca ziadal svoju cast vyplatit, odporca odmietal zaplatit. Sudca vo veci rozhodol, ze dom prideluje odporcovi, pricom ten dostal platobny rozkaz vyplatit zalobcu podla sumy urcenej znaleckym posudkom od odporcu, ktory bol ale velmi neaktualny a hodnota nehnutelnosti bola ocenena na nizku sumu a novy, ktory dal vypracovat zalobca sud nebral do uvahy, cim podla nazoru zalobcu porusil zakon.
Problem je vsak ten, ze po rozsudku zalobca zmeskal odvolaciu lehotu kvoli neocakavanym zdravotnym komplikaciam, ked chcel napadnut prave ignoraciu sudom jeho znaleckeho posudku. Ano chyba, ale proste sa to nestihlo vypracovat do 15 dni. Odporca ale odmieta zaplatit aj tu znacne podnohnotenu ciastku a ziada sud o splatkovy kalendar, ktory zalobca odmietol, nakolko odporca ma na svoj podiel tarchu a niekolko dalsich exekucii.(toto sa stalo viac ako mesiac po rohodnuti sudom o odplate)
Teraz si neisom isty dalsim postupom sudu, podla zakona by mal sud uznat pravo zalobcu odmietnut na zaklade nespolahlivosti splatkovy kalendar a zacat by sa malo exekucne konanie(ak sa mylim, prosim o korekciu).
Ak sa zacne exekucne konanie, da exekutor dom do drazby a bude postupovat na zaklade sudom urcenej hodnoty, alebo(kedze je to aj v jeho zaujme) si da vypracovat znalecky, ci prihliadne na ten od zalubcu a nastavi cenu podla aktualnej trhovej hodnoty? Pripadne pride vobec k drazbe ? Je inym sposobom mozne namietat zly postup sudu ohladom vysky odplaty? Odvolanie na vyssi sud, alebo iny postup?
Dakujem velmi pekne za odpovede.

Předmět Autor Datum
To jste neměli právní zástupce co by vám ty termíny pohlídali? Mí rodiče se ještě před plyšákem soud… nový
Yarda 17.01.2020 09:21
Yarda
Neuveris, ale nestihlo sa to, lebo pravnik povedal, ze je chory a ze sa lehota predlzuje o sviatky,… poslední
miso99 17.01.2020 19:17
miso99

To jste neměli právní zástupce co by vám ty termíny pohlídali? Mí rodiče se ještě před plyšákem soudili o totéž a obě strany právní zástupce měly.
Vím, "zedníkův pot a advokátův inkoust...", ale barák, pokud to není barabizna na spadnutí asi stojí za to, aby se navrhovatel plácnul přes kapsu a vyvaroval se pozdějších problémů.
Šetrnost je dobrá vlastnost, ale vocamcaď až pocamcaď.
Před plyšákem se říkalo: "Ušetřit se musí, ať to stojí co stojí."

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru