Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace vozu

Zdravím chci se zeptat jestli bych měl nějakou šanci na úspěch s reklamací u AAA Auto. Jedná se o to že v listopadu jsme u nich koupili auto. Vše se zdálo být v pořádku, ale doma jsme zjistili že se neohřívá motor na provozní teplotu a auto vůbec netopí. Tak se tedy měnil termostat ale to bohužel nepomohlo. Co jsme zjistili tak by to prý měl být výměník tepla pod palubní deskou a nefunkční směšovací klapka. A další závada byla že auto každým dnem hůř a hůř startovalo. Opět návštěva servisu kde se odvzdušňovala palivová soustava a měnil se palivový a vzduchový filtr ani to nepomohlo a prý bude závada na vstřikách nebo čerpadle (jedná se o common-rail). Dnes již auto nenastartuje vůbec a díky tomu odešla i baterie. Problém je v tom že v tom množství papíru které jsme podepisovali jsme si nevšimli nebo přehlédly, že v příloze ke kupní smlouvě je napsáno:"Není-li níže uvedeno jinak, technický stav vozidla odpovídá míře používání a opotřebení vzhledem ke stáří a nájezdu kilometrů. Jednotlivé součástky podléhají opotřebení a základní technické agregáty jsou značně opotřebené, mohou být na hraně své životnosti a vykazovat známky zanedbané údržby, proto automobil vyžaduje zvýšenou míru oprav a údržby." Dále je na druhé straně tabulka, kde je napsáno:

"Motor, palivový systém, turbodmychadlo - zvýšená hlučnost turba, zvýšená spotřeba oleje, únik oleje" (Nic z toho se zatím neprojevilo).

"Spojka - záběr plynulý" (Jedná se o automat, ale řazení i zrychlení je plynulé)

"Převodovka - standardní chod" (Souhlasí)

"Výukový systém - zvýšená hlučnost, netěsnost výukového potrubí" (Neprojevilo se)

"Brzdy - snížený účinek" (Lehce snížený, nejspíše zavzdusneno)

"Pružiny a tlumiče - snížený účinek" (Nic závadného)

"Řízení, nápravy, poloosy, hřídele - vůle" (Standardní opotřebení)

"Chladící systém - snížený účinek, únik provozních kapalin" (Kapaliny neunikaji)

To v závorkách samozřejmě není ve smlouvě uvedeno ale jen mě poznámky k těmto věcem. Nikde však není uvedena závada na palivové systému motoru. Chtěl bych se tedy zeptat zda má cenu vozidlo zkusit reklamovat a nebo nemám ani šanci. Děkuji

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny