Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodejce a servis aut parkuje svá auta před rodinnými domy

Zdravím,

měl bych dotaz ohledně takové trochu kuriózní situace.
Jeden nejmenovaný prodejce (dealer) a autorizovaný servis aut v mé ulici začal poslední týdny parkovat svá auta (jak auta určená k prodeji, tak i ta, co čekají na servis) na podélných parkovacích místech před rodinnými domy, která byla myšlena zejména k parkování obyvatel právě těchto domů, a tím je blokuje (v docela velké míře). Abych to upřesnil, nejmenovaný prodejce aut tu má na těchto místech zaparkováno 2x až 3x více aut než obyvatelé domů. Parkování však není upraveno žádnou značkou - a proto se chci zeptat, může/nemůže z hlediska nějakého obecného pravidla komerční objekt takto blokovat parkovací místa za účelem svého podnikání i když tím blokuje místo obyvatelům domů?

Předem díky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky moc všem za odpovědi a rady. :-) Zatím mi z toho vyplývá, že se ohledně toho moc dělat nedá, ne…
Tex 31.01.2020 13:40
Tex
Vše nafoť a jdi na váš úřad. Pokud to nebudou chtít řešit, jedná se o využívání obecních pozemků k p… poslední
nerady 31.01.2020 22:20
nerady

Díky moc všem za odpovědi a rady. :-)
Zatím mi z toho vyplývá, že se ohledně toho moc dělat nedá, nebo se případně akorát obrátit na úřad. Ještě pár dní nebo týden počkám, zda se takto prodejce aut nechová jen dočasně z nějakého důvodu, pak to zkusím řešit.

Vše nafoť a jdi na váš úřad. Pokud to nebudou chtít řešit, jedná se o využívání obecních pozemků k podnikání a každá i malá vesnice má vyhlášku kde za takto parkovaná auta vybírá poplatky. Pokud to obtěžuje víc lidí v ulici tak zajděte všichni na úřad a podejte stížnost. Na nic nečekej a udělej to co nejdříve.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru