Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej herní měny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je na tom podnikání s prodejem herní měny. Chtěl bych tuto činnost provozovat legálně a tak mě zajímá, jestli si stačí udělat živnost a platit zdravotní, sociální, popřípadě daně.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mně přijde že třeba stránka d2jsp funguje perfektně a hodně dlouho... EULA je jedna věc, ale zákony…
Araneus84 17.02.2020 11:30
Araneus84
Zakon je nadrazen EULE, ale zakon povazuje dobrovolne uzavrene dohody za platne a zavazne, s vyjimko…
Henonee 21.02.2020 02:41
Henonee
Pokud bude prodej herní měny dělat prostřednictvím nabídky jednoho uživatele a poptávky jiného uživa… nový
Araneus84 21.02.2020 14:36
Araneus84
Pokud je uzivatel te hry, tak tu EULA uzavrel. A je jedno, pod jakym nickem. A pokud by nebyl uzivat… poslední
Henonee 21.02.2020 15:48
Henonee

Mně přijde že třeba stránka d2jsp funguje perfektně a hodně dlouho... EULA je jedna věc, ale zákony státu jsou EULE nadřazeny. Tzn. že prodávání herní měny je možná v rozporu s EULA (a mohou za to tvůrci bloknout účet), ale nic nelegálního to rozhodně není.
Stejné jako když si prodávající psa s PP dá do smlouvy, že ho nový majitel nesmí množit. To má asi tak stejnou váhu jako EULA u poč. hry ... Právně nevymahatelné.

Zakon je nadrazen EULE, ale zakon povazuje dobrovolne uzavrene dohody za platne a zavazne, s vyjimkou bodu, ktere jsou v primem rozporu se zakonem (tedy je zakon vyslovne zakazuje). Takze pokud se ti nepodari prokazat, ze zakon vyslovne zakazuje zakaz prodeje herni meny, tak jednas v rozporu s paltnym bodem EULy a tedy i v rozporu se zakonem.

Takze te dotycna firma muze soudit za kdejake ujmy, napriklad usly zisk, ktery si necha nahodnotit svym expertem (a jiste to bude vic, nez jsi ziskal prodejem, o casu ani nemluve) a kdovico dalsiho.

A samozrejme te muze soudit i ten, kdo to od tebe koupil, o castku za kterou jsi mu to prodal, protoze podvod a pokud ho zabanujou, tak i o hodnotu tohu uctu vypoctemou opet nejakym expertem (co to treba prevede na oficialni kurz te herni meny v prodejnich castkach vsech itemu + plus cena casu straveneho levlovanim, ci jine hausnumero, ktere budes moct maximalne rozporovat jinym, tebou placenym expertem.

A podvody trestne jsou, stejne jako protipravni obohacovani se. Takze je jen otazka, zda nejaka firma ci uzivatel te zazaluje protoze bud vidina zisku, nebo potreba exemplarniho trestu pro zastraseni podobnych, nebo proste nejake jine pohnutky (vyssi princip mravni, mstivost, .... cokoli).

A i pokud soud vyhrajes (coz je dost sazka do loterie), tak tu je jeste nekolik stupnu odvolani a s kazdym budes tratit cas, penize a nervy a i pri velkem stesti nakonec neziskas nic.

Takze si sam vyhodnot ocekavany zisk, hrozici ztraty (vcetne zaznamu v rejstriku (a pripadne publicity) a z toho vyplyvajicich dusledku), pravdepodobnosti, moralku, svedomi a tak a rozhodni se podle sebe.

Me tvoje problemy nijak neublizi.

Pokud bude prodej herní měny dělat prostřednictvím nabídky jednoho uživatele a poptávky jiného uživatele, tak žádnou EULA neuzavřel a může mu být u p*dele. Pochybuju, že veškerou virtuální měnu bude sám "těžit" prostřednictvím jednoho svého účtu ve hře ...
Docela by mě zajímal alespoň jeden tebou popisovaný případ u soudu. Můžeš sem na něj hodit odkaz, když ses o něm tak rozepsal a víš, jak by to probíhalo ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru