Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Revitalizace balkonů

Mám byt v osobním vlastnictví. Brzy u nás začnou zateplovat a provádět opravy balkonů. Máme ještě staré skleněné výplně, které chce představenstvo nahradit neprůhlednou výplní. Prý to tak většina chce, i když mě se nikdo neptal.Stál bych alespoň o jednu část ze tří dílů ochranného plůtku která by byla jen s mříží. Takhle na balkon vůbec nedopadne slunce. Rád tu sedávám a užívám si sluníčka. Takhle to budu moci dělat akorát vestoje. :-/ Nehledě na to, že tu mám rostliny. Co s tím? Bude hodně vadit, když si nechám aspoň tu jednu výplň udělat podle svého? Nikomu to vadit nemůže, jedná se o zadní stranu domu a navíc, kdo se tak kouká po domech, jaký kdo má balkon?Toliko z hlediska estetiky.Zajímalo by mě, co s tím můžu dělat...

Předmět Autor Datum
Na vlastne naklady si to spravit mozes.
fleg 25.03.2020 16:03
fleg
Tím bych si tak nebyl jist. Doma si může dělat co chce, ale vnější strana baráku je společnou záleži…
Prasak 25.03.2020 17:06
Prasak
Kde niet zalobcu niet sudcu. Menil som si okna na byte...dal sme si klasicke dvojokna...a zrazu poze…
fleg 25.03.2020 20:11
fleg
No přišel jsem na schůzi trochu později a probíralo se zateplení. Pak jsem se ptal jak je to s balko…
Dr. Voštěp 25.03.2020 23:17
Dr. Voštěp
Neviem ako v CR, ale u nas na niektore ukony musi schvalit nadpolovicna vacsina ludu a to doknca pis… nový
fleg 26.03.2020 09:05
fleg
Ano, aby byla schůze vlastníků schopna rozhodovat o důležitých věcech, musí se jí zúčastnit určitý %… poslední
Prasak 26.03.2020 19:08
Prasak

Tím bych si tak nebyl jist. Doma si může dělat co chce, ale vnější strana baráku je společnou záležitostí. Jako by si každej nabarvil fasádu na vnějších zdech svýho bytu jinou barvou. Takže jestli chce jinej balkon, mělo by se to probrat minimálně s výborem SVJ. Ale stejně tak je divný, že jim změnu balkonu oznámili a ani se neptali. Ale tohle se mohlo probírat na schůzi vlastníků, nebo spíš - muselo se to tam probírat, protože o tomto určitě nemůže výbor rozhodnout svévolně, že se budou měnit balkony. Tohle je nemalá investice do baráku a muselo se to schvalovat na schůzi. Takže buď na schůzi pán nešel, nebo tam máte ve výboru samovládce, kteří si myslí, že mohou rozhodovat o majetku a penězích ostatních, což nesmí.

Prý to tak většina chce,

Pokud se ohání většinou, muselo se to odhlasovat na schůzi. A ze schůze musí být zápis, se soupiskou zúčastněných a zápis z jednání, kde bude uveden poměr z hlasování. Pokud si však představensto dělá věci svévolně, jsou jednou nohou v průseru.

Kde niet zalobcu niet sudcu.
Menil som si okna na byte...dal sme si klasicke dvojokna...a zrazu pozeram, ze susedia pod nami maju 3 okna, pod nimi tiez lebo stare boli 3 okna...a zrazu strasenie ako dostanem pokutu lebo som porusil jednotny vzhlad bytovky.
Ako zdy po bububu prislo ticho a nic z toho nebolo.
A robi sa to tak doteraz...po skonceni rekosntrukcie baraku vyzeraju vsetk balkony rovnako a po case tam pribudne strieska, tam si to niekto zaskli....proste ludia zacnu tuningovat a to uz nikto neriesi potom.

No přišel jsem na schůzi trochu později a probíralo se zateplení. Pak jsem se ptal jak je to s balkonama a bylo mi řečeno, že jsme jen dva, kdo chce mříž. Ale bylo na schůzi jen pár lidiček, tak nevím kdy a koho se ptal. Musím se tedy pídit dál. A je pravda, že tento samozvaný vládce vždy předkládá už jasná rozhodnutí. Pravdu má fleg, že si stejně časem každý vše udělá po svém. Nakonec proč všechno musí vypadat jak přes kopírák. Ještě že nechtěj aby se na balkonech věšelo prádlo stejný barvy! No nechápu, některý ho chtěli úplně zazdít. Proč takový lidi lezou do paneláku s balkonem, nechápu! Koneckonců, když se dělali nová okna, někteří to odmítli. To je větší hnus na pohled, než jedna mříž na balkoně ne?

Ano, aby byla schůze vlastníků schopna rozhodovat o důležitých věcech, musí se jí zúčastnit určitý % vlastníků, nejsem si teď jist přesně, kolik to je. Je též možné dát plnou moc někomu jinému. A rekonstrukce baráku určitě je důležitá. Možná bych asi nahlídnul do zápisu ze schůze, kde se takový věci rozhodly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru