Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neplatič exekuce

Dobrý den, ahoj.
Celý život můj vlastní "otec" neplatil výživné, nebo platil jen minimální části. Hned od mých 18 jsem vzal věc do vlastních rukou a začal jsem ho stíhat a vymáhat. Dnes je to už asi rok a půl co exekuce běží a já z těch cca 50 000 neviděl ani korunu. Nahlížel jsem na všechny jeho exekuce a je jich asi 7. Jsem nějak schopný plnění exekuce rozhýbat, nebo aspoň pohrozit mu opět kriminálem skrz soud? Zkrátka se obávám toho, pokud bude celý život pracovat na černo, tak opravdu neuvidím ani groš.
Děkuji za reakce.
Petr.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud pracuje na černo a nemá žádný majetek tak je to boj s větrnými mlýny. Jediná možnost je mu to… nový
nerady 13.04.2020 18:47
nerady
Sa zmier, už sa na to načisto vybodni. Taká ja moja objektívna rada. Neplatičov alimentov sú plné b… poslední
Nuda 14.04.2020 12:34
Nuda

Pokud pracuje na černo a nemá žádný majetek tak je to boj s větrnými mlýny. Jediná možnost je mu to znepříjemnit, že budeš vědět pro koho pracuje na černo a budeš je udávat. Pokud to budeš dělat důsledně tak o jeho práci nebude mít nikdo zájem, bude bezdomovec a ty zase nebudeš mít ani korunu.

Sa zmier, už sa na to načisto vybodni. Taká ja moja objektívna rada.

Neplatičov alimentov sú plné basy z rôznych dôvodov a príčin "nasrdených" tatíčkov až po zistenie, že parchant nie je jeho, ale iba nevinné kukúča splodené počas sladkého manželstva cudzím samcom, náhodným zasúvačom, hriešnym to fešáčiskom z druhého chotára.

Ak si neplatič odsedí trest, už sa nedá opakovane za detto skutok znovu potrestať v zmysle platného a účinného Tr.zákona, Tr.poriadku a ústavy. Iba si pred sebou bude takýto občan tlačiť súdom uznaný exekučný dlh. Lenže aj takéto meritórne, súdom uznané, právoplatné a vykonateľné súdne exekučné konanie, je po desiatich rokoch premlčané, ak sa do tejto lehoty od povinného nevymôže.

Zabudni na vec a ži si svoj plnohodnotný život lebo ťa táto msta, bezmocnosť, nespravodlivosť zákona s myšlienkou na plnenie zmeškaného výživného časom zožerie, až sa z toho zblbneš.

Alebo vec právnym spôsobom naťahuj do doby, než povinný dovŕši vek starobného dôchodku čiperného geronta, kde je nejaká šanca, aby mu bol exekútorom šáhnuté na nejaké tie minimálne mesačné zrážky z mizivej penzie, ak bude ovšem povinnej osobe presahovať mesačný dôchodok zákonom stanoveného, základného životného minima, určené na prežitie. Pod túto hranicu nemôže ísť žiadna exekúcia, splátky, zrážky, poplatky apod. v prípade, ak nemá hnuteľný a nehnuteľný majetok nad rámec určený k nutnému životnému štandardu zase zakotvené zákonom: (Kanapíčko, duchny, lacné rádio, elektrónkový TV, gramo/magíč na kľuku, stoličky, stôl na troch nohách a pohodlný, zamatový hovník, veci určené na ležanie a sedenie).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru