Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "černý odběr vody"

Zdravím, moje přítelkyně má problém s bvalým manželem.
Maji spoečnou nemovitost 50:50 akorát přítelkyně se z nemovitosti před 2 lety odstěhovala z důvodu fyzického i psychického týraní ze strany bývalého manžela (pomíjím nefunkcní policii i sociálku). Problém je ale ten, že smlouva u čevaku je na přítelkyni, již přes dva roky odmítají odpojení nebo zastavení vody a bývalý manžel vesele dál čerpá vodu a odmítá platit. Přitelkyne ovšem o tom až do nedávna nevěděla, zjistila to až když se odvážila se podívat do nemovitosti při nepřítomnosti byvalého manžela. do té doby dělala samoodečet s nulovou spotřebou - bývalý manžel tvrdí že bydlí jinde a nemovitost neobývá.
Otázkou tedy je, JAK ŘEŠIT DLUH U ČEVAKU A JAK ZAMEZIT DALŠÍMU ODBĚRU?

Předmět Autor Datum
"...smlouva u čevaku je na přítelkyni, již přes dva roky odmítají odpojení nebo zastavení vody..." T…
ok 04.05.2020 02:11
ok
zádostí bylo odesláno celkem 6! ani jedna nebyla usutečněna na nejaký odstavec 6 zkráceně a svými sl… nový
frekwence1 13.05.2020 10:39
frekwence1
Máš v ruke niekoľko nezmyselných zamietavých písomných odpovedí od čevaku a ešte to nie je na súde?… nový
ok 13.05.2020 13:26
ok
smlouvu jsem několikrát přečetl, a prostě doslo na vyhrůžky že jim odmontuju vodoměr tak 13.5. zavře… nový
frekwence1 17.05.2020 22:19
frekwence1
Pokrok může pokračovat tím, že budou tu neuhrazenou částku chtít zaplatit. nový
karel 17.05.2020 22:24
karel
Jenže hrozí, že po uhrazení celého dluhu vám to zase sami připojí a budete na tom stejně.Asi by to c… nový
Karel04 18.05.2020 00:43
Karel04
Kdyz uz to zastavili, tak neni nic jednodussiho nez zajit ukoncit smlouvu a PO ukonceni to cele na m… poslední
re4zon 19.05.2020 14:11
re4zon

"...smlouva u čevaku je na přítelkyni, již přes dva roky odmítají odpojení nebo zastavení vody..."
To je nejaký rozpor. Pravdepodobne ex nevpustil technika čevaku k vodomeru. Ale dlh je na priateľku a priateľka sa dlhu zbaví len tak, že ho vyplatí. Aby neplatila aj naďalej, tak najprv musí právoplatne zrušiť zmluvu. Keďže čevak odmietol inak normálny spôsob zrušenia zmluvy - požiadavku o odpojenie vodomeru zo strany odberateľa, priateľka by si mala hlavne preštudovať zmluvu ako to urobiť. Tam by malo byť uvedené, ako zmluvu zrušiť. Zmluva je na ňu a preto rozhodnutie o odpojení (za odberateľa) je len a len na nej. Ak by ex fyzicky bránil odpojeniu, tak existuje aj PČR.
Ja by som postupoval tak, že by som poslal žiadosť (doporučene s doručenkou, alebo lepšie cez podatelňu čevaku s potvrdenou kópiou) a po uplynutí zákonnej lehoty prestal platiť. V žiadosti by mal byť uvedený stav vodomeru a návrh na termín vstupu do nehnuteľnosti za účelom odpojenia vodomeru a konečného odpočtu - s tým, že zmena termínu je po dohode možná. Ak by to nepomohlo, tak potom už len právny postup.
Žaloba na ex o náhradu škody by bola už len čerešnička...

zádostí bylo odesláno celkem 6!
ani jedna nebyla usutečněna na nejaký odstavec 6 zkráceně a svými slovy: " pokud je voda využíváná v domě, nemužeme zrusit smlouvu. jediná možnost je vyžádat si stavební povolení a fyzicky přerušit přívod i odvod vody z nemovitosti." Na to byla rekce, že přeci před domem je uzávěr a na to bylo odpovězeno, " Servisní uzávěr neslouži k odpojování přívodu vody a není možné ho i fyzicky uzavřít!"

zvažujeme demontáž vodoměru a za ventil našroubovat ucpávku!
PS u P4R má ex dobrého kamaráda! (přošlo mu i napadení matky přítelkyně lopatou) :( :( :(

smlouvu jsem několikrát přečetl, a prostě doslo na vyhrůžky že jim odmontuju vodoměr tak 13.5. zavřeli vodu a nechali dopis ze cituji:" dne 30.4.2020 doslo k zastavení přivodu vody z důvodu neplaceni. Pro obnovení přívodu pitné vody prosím uhradtě celou částku" TAK KONEČNĚ NĚJAKÝ POKROK!

Jenže hrozí, že po uhrazení celého dluhu vám to zase sami připojí a budete na tom stejně.Asi by to chtělo zaplatit kvůli pokutám, penále apod,, ale pár korun dluhu tam stále nechat.Prostě jakoby omyl při zaplacení.Je třeba ale prostudovat obchodní podmínky, jaké hrozí sankce.Ale možná dojde i k tomu, že pokud exmanžel tu vodu bude potřebovat, bude donucen si smlouvu převést na sebe a tedy i ten dluh uhradit sám.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru