Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pochybeni autoservisu a nasledna oprava jinde

Dobrý den,
servisuji auto v autorizovaném servisu(Mazda), ceny maji samozřejmě vyšší než ostatní, celkově mi jejich přístup příjde jako že chtějí víc vydělávat, než opravovat...
Při běžném servisu, výměna olejů, filtrů apod. Mi mimo jiné měnili i brzdové destičky(vzadu) a bylo mi řečeno ať si hlídám pravou zadní stranu, jestli se náhodou nepřehřívá brzdový kotouč.(Jak můžou s takovou pochybností vůbec nechat auto vyjet?)
Nakonec se přehříval, došlo ke zbarvení kotoučů do červena, ale to i na levé straně. Stačilo s autem ujet 1 km a kotouče a kolo byly neskutečně horké.
Dovézt auto k nim na opravu bylo prakticky nemožné, protože jsem se nacházel v německu. Dal jsem to opravit tedy v německu, oprava stála 900€. Lze nějakým způsobem nárokovat proplacení(alespoň části) od servisu, který tento problém z mého pohledu zavinil?

Předmět Autor Datum
Nárokovat to lze určitě. Ale pokud servis s tím nárokem nebude souhlasit, tak asi zbývá jedině soud. nový
Wikan 25.05.2020 11:13
Wikan
U mazdy byla na zadní brzdiče dokonce i nějaká svolávací akce, protože právě přibržďovali. Známý má… poslední
afroman 28.05.2020 13:18
afroman

U mazdy byla na zadní brzdiče dokonce i nějaká svolávací akce, protože právě přibržďovali. Známý má Mazdu 6 z roku 2014 a bylo to tam ještě v záruce právě zdarma měněné, akorát si připlatil rovnou za nové kotouče + destičky.
Jinak bez soudu podle mě nedají ani korunu a težko říct jestli se to vyplatí se s tím zabejvat, pokud nemáte v rodině nějakého právníka...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru