Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zárobková činnosť bez zmluvy/živnosti/dohody

Dobrý deň, vedel by niekto prosím poradiť či je možné legálne si privyrábať nejakou pracovnou činnosťou bez zmluvy/živnosti/dohody? Je na to nulová tolerancia alebo je akceptovateľné si privyrobiť do určitej sumy? V mojom prípade by šlo konkrétne o zárobkovú činnosť súvisiacu s opravou/servisom PC/NTB. Je legálne si na takúto činnosť vytvoriť inzerát na internete? Skúšal som z rôznych zdrojov získať jednoznačnú odpoveď ale každý tvrdí niečo iné. Nerád by som sa dostal do problémov za porušenie nejakého zákona aj vzhľadom nato že by sa jednalo o veľmi nízky zárobok.

Vopred ďakujem za odpovede

Předmět Autor Datum
Bez riadne registrovanej živnosti nie je možné doma na kolene vykonávať "brigádne" akúkoľvek činnosť… nový
Nuda 16.06.2020 13:23
Nuda
Bez registrace a živnosti můžeš prodávat vlastní produkty - třeba vypestky ze zahrady. Muzes podnika… poslední
Jan Fiala 16.06.2020 13:57
Jan Fiala

Bez riadne registrovanej živnosti nie je možné doma na kolene vykonávať "brigádne" akúkoľvek činnosť spojenú s výkonom takejto práce za poplatok. Lebo je nutné vystaviť o.i. náležitostí doklad o záruke za vykonané práce.

Jedine je akceptovaná susedská výpomoc s dobrovoľným bakšišom keš na ruku bez záruky za reparáciu ščotá či inštaláciu OS a obslužného "cracked" SW.

Hoci Sľovensko je silne, tučne, mastne kresťanská, bohabojná krajina, u nás majú sľušne prevychovávané ženy, dievky, voľnú ruku v poskytovaní služieb radodajstva lebo nepracujú vlastným umom, vlastnými končatinami ani vlastným telom ako prostitútky, iba si z lásky k bližnému za odvedenú robotu bez záruky a platenia daní účtujú šušne priamo do svojej kešene, teda nie tak, nie ako to robia americké, kapitaľistické, západné, dekadentné, buržoázne špiny s ich imperialistickým, prehnitým najstarším remeslom, registrované v bordeloch pod dohľadom kamier, počtu obslúžených klientov s odvedenou prácou a zákonným platením daní.

Zľatí naši "kresťanskí" komunisti, eštébáci a udavači nacpatí po nežnej nehe v zákonodarných zboroch legislatívcov a jurisdikcii.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru