Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Trvalé bydliště

Trvalý pobyt môže na vecne príslušnej ohlasovni pobytov zariadiť výhradne majiteľ (prípadne podieloví alebo bezpodieloví spolumajiteľa) 1/1-ny z celku nehnuteľnosti. V obrátenom garde je detto možné zrušiť trvalý a prechodný pobyt nájomcu (ba hocikomu, nemusí byť zrovna nájomca) aj bez jeho súhlasu a písomnej výpovedi s nájomcom, zase na ohlasovni. (K zrušeniu pobytu je hotové tlačivo na internete f;A4, poslať ho stačí poštou na vedomie alebo prísť osobne. Lehota je 30 dní do akceptácie zrušenia pobytu ohlasovňou, nemusí dať úrad na vedomie ak je vec v poriadku podaná a správne vyplnená).

Ak spíše prenajímateľ precízne nájomnú zmluvu na dobu určitú s nájomcom, verifikovanú pred notárom alebo úradnou osobou svojimi podpismi v ktorej bude v zozname presne uvedený hnuteľný majetok nadobudnutý prenajímateľom ešte pred uzatvorením nájomnej zmluvy s dodatkom, že v prenajatých priestoroch nepatrí do vlastníctva nájomcovi ani špendlík, ani použité drievko o nanuka, nájomcovi je zakázané vlastniť v nehnuteľnosti akýkoľvek jeho hnuteľný majetok okrem presne v zmluve uvedených vecí určených k osobnej potrebe (hygiena, ložné prádlo, konkrétne oblečenie) v tom prípade exekútor nemá šancu.

Ešte by bolo vhodné k zoznamu v zmluve doložiť nákupné paragóny hnuteľných vecí, ktoré nadobudol prenajímateľ výhradne z vlastných finančných prostriedkov na vlastné meno a adresu. Ak si prenajímateľ kúpi počas trvania nájmu nejakú hodnotnejšiu vec (elektroniku, vozidlo, starožitný nábytok apod.), je vhodné uviesť pri kúpe u predajcu veci meno, identifikačné údaje, adresu kupujúceho, teda osoby prenajímateľa, aby nedošlo k nedorozumeniu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny