Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vědomé šíření koronaviru

Dobrý den
Chci se zeptat jak se dá bránit když zaměstnavatel tutlá nakažené coronavirem. Pro představu. Dělám ve firmě kde se coronavir pěkně rozjíždí. Naposledy mě vytočilo že pozitivní člověk který přijde za směnu do styku s 20 lidmi hygienie nenahlásil ani jednoho. Prostě řekl že pracuje sám. Samozřejmě mu za to nejspíše vedení něco slíbilo nebo vyhrožovalo. Nevím. Prostě pakárna. Jde s tím vubec něco dělat ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obecně: jistě s tím něco dělat lze. Vědomé šíření nakažlivé nemoci (či jak to nazvat, hledat to nebu…
L-Core 10.08.2020 21:58
L-Core
Kam nahlásit anonymně? U nás marodí skoro celá dílna (mimo těch,kteří marodili do oné doby šíření).…
Coviďacek 19.11.2020 15:27
Coviďacek
Proč anonymně? Normálně bych to nahlásil okresní hygieně. Ale musíš počítat s tím, že v očích popíra…
L-Core 19.11.2020 19:20
L-Core
Ok. Moc díky za cenné rady a informace. Dost mě to nebudilo a dodalo sil. poslední
Coviďacek 20.11.2020 15:30
Coviďacek

Obecně: jistě s tím něco dělat lze. Vědomé šíření nakažlivé nemoci (či jak to nazvat, hledat to nebudu) je trestným činem, dá se za to jít natvrdo sednout. Takže nahlásit.
Já tedy doufám, že tyhle případy také v kriminále končí, na podceňování koroňáka jsem mimořádně háklivý.

Kam nahlásit anonymně?
U nás marodí skoro celá dílna (mimo těch,kteří marodili do oné doby šíření). Jako první byla nachcipana vedoucí. Ovšem ta marodit nikdy nepůjde. No ale tutlala pozitivní výsledky zaměstnanců,kteří postupně odpadávali a naopak lákala do práce ty,co do té doby narodily,ač tam byly ještě stále potencionálně nakažení. O tom,co kdo měl nebo nesměl hlásit hygieně,nemluvě. A že to není "chřipečka" poznávám na vlastní kůži. 3 v mém okolí zemřeli.

Proč anonymně? Normálně bych to nahlásil okresní hygieně.
Ale musíš počítat s tím, že v očích popíračů budeš za vola či hajz*a. A také možná v práci nevydržíš…

Já, když jsem se rozhodl, že prostě budu chránit sebe, když kolem mě na to kálí, jsem také přemýšlel, jak to lidi vezmou, když místo hadrové roušky budu mít na xichtě plnohodnotnou masku (řádově překonávající FFP3 normu). Poprvé jsem si připadal jako exot, dnes mi to už dávno nevadí, ba mám i následovníky (doporučuji konkrétní výrobek). A nemám s maskou a rukavicemi problém ani v přeplněném super-hyper v okresním městě.

Ať si každý dělá co chce. Ty máš tři mrtvé, mně stačí jeden - je každého věc, jak se k tomu postaví. Ano, kdyby mi bylo 17, asi bych to bral jinak. Že se ti někdo pošklebuje… no a co? Mají na to právo. Právo na názor má každý (jedno, zda z tvého pohledu rozumný nebo debilní). Mně názory popíračů naprosto nezajímají, ale neberu jim je. Starám se o sebe - a jestli oni vykapou, jejich věc/volba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru