Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čo mi hrozí za napadnutie?

Dobrý deň.
Na úvod sa musím zdôveriť s tým čo sa stalo. Pred rokom som vlastnou vinou prišiel o prácu v ostrahe v nemenovanom podniku. Stalo sa to tak, že sa v pracovnom kolektíve objavil mladík ktorý spával s našou vedúcou. Spočiatku bolo všetko ok, nebol problém si vymienať služby, dával som mu moje smeny z dobrej vôle, pretože manager nám prideloval vždy 20 služieb po 12hodin a ja som si odpracovával len podľa zákonníka práce a to 15 a teda mi to i viac vyhovovalo. Takže si chalan mal možnosť o pár stoviek privyrobiť. Chyba bola, kedy sme začali komunikovať v súkromnej pošte. V podstate všetko čo sme si napísali, neskôr použil proti mne. Ak sme sa zabávali na tom, že niekto v noci spí alebo ako si niekto neplní svoje pracovné povinnosti, tak mu všetko čo som písal , poslal. Keď som mu to vyčítal, tak sa bránil tým, že to mám za to , že kritizujem vedúcu za jej chovanie voči iným. V práci sme mali nízku morálku, často som od kolegov počúval vety typu: "nemusíš to robiť tak dôkladne", "nemusíš to robiť, nikto to nezistí", "povec mi o sebe, o tvojom súkromnom živote", " mal si byť policajtom", kedže som to ignoroval a robil si svoje a neťahal sukromie do práce, tak som nevyhovoval kolektívu. Takže sa to časom vyhrotilo natoľko, že som bol označkovaný za nebezpečného a nevyspitatelného jedinca s ktorým odmietajú kolegyne pracovať, pretože majú strach o svoj život. Tam v tej práci sa pracovná iniciativa doslova trestala. Takže začala mašínéria typu: treba sa zbaviť múdrych aby sprostý mohli robiť.
Pracoval som tam 1,5 roka, v podstate sa tam vystriedalo veľmi vela kolegov. Spočiatku to bolo tažké, kolektív bol hrozný, dávali mi všetko vyžierať, necítil som sa tam moc dobre, ale moje dôvody a vôla bola silnejšia tak som to prežil. Po roku tam už začínala byť celkom príjemnejšia atmosféra, vďaka tomu, že odišli ludia, ktorý podporovali rétoriku zlej vedúcej, až teda než prišiel chalan, ktorý mi povedal, že ak by neprišiel, vedúcu by tam zlikvidovali. Nechcem sa tu moc rozpisovať o vedúcej, je to morálny odpad. Firma ju vidí v dobrom svetle, akekolvek snahy zamestnancov o jej nahradenie zlyhali. Ale o nu tu nejde, ide tu o toho jej chalana.

Ide o to, že než ma firma prinútila dať výpoveď vlastnou výpoveďou, tak ma chalan (ako kolega) dosť poočiernovaľ u manažera. Mňa zkritizoval po pracovnej stranke a aj po súkromnej. On si myslel, že chcem byť vedúci, čim by som vlastne ohrozil aj jeho. Lebo vedel, že viem, že prácu ktorú robí , nebere dosť vážne. Aj keď som mu povedal, že nestojím o vedúceho, tak v tompokračoval. Odvtedy na celý další týždeň, kedy som v harmonograme mal sním služby, som sním už nerobil. Zariadil si aby so mnou nemal služby , takže som sa opäť stal tým problémovým s ktorým nikto nechce robiť a to bol problém.

Takže v podstate v den poslednej služby, dňa kedy som prišiel podpísať výpoveď a dňa kedy som priniesol nafasované veci som sa sním už nestretol.

Ide o to, že ma to dosť trápilo. Stal som sa terčom mizernej hry. Zdalo sa , že moje blizke okolie to horšie prežíva než ja. Kto ma pozná, vníma to ako jednu veĺkú śpinavosť voči mne.

Celý rok sa snažím na to zabudnúť. Myslieť pozitívne, ale..
Stále sa mi to vracia a mám pocit, že sa musím pomstiť a pokial sa nepomstím tak nebudem mať pokoj na duši. Tak preto som dnes tu a chcem sa len opýtať.
že ak pôjdem do bývalej práce a rozbijem mu nos pod kamerami, čiže to budú mať ako dokázať , hrozí mi basa? a keď ano, kolko?

ďakujem

Předmět Autor Datum
Návštěva psychologa by pomohla spíš než nějaká pomsta.
Wikan 28.09.2020 12:22
Wikan
Okrem nezmyselnej pomst a gramatickych chyb ma zaujalo na tom pribehu, ze zly bol ten chalan, zly bo…
fleg 29.09.2020 08:26
fleg
Já ti poradím jednu věc, která se mě osvědčila milionkrát víc než nějaké hloupé napadení, které se v…
Araneus84 29.09.2020 09:32
Araneus84
Kromě basy reálně hrozí i ublížení na zdraví. Kolega si to nemusí nechat líbit. Opravdu bych raději… poslední
ml1 30.09.2020 14:16
ml1

Okrem nezmyselnej pomst a gramatickych chyb ma zaujalo na tom pribehu, ze zly bol ten chalan, zly bol kolektiv, veduca bola blba a veduci flakac. Vsetci okrem pisatela, ktori vystupuju v pribehu maju charakterove a moralne vady a len pisatel je cisty ako lalia a ten ktoremu sa ublizuje.
Fascinuju ma probehy, kde jeden hrdina bojuje proti zlu, ktore je vsade okolo neho.
Strasne rad by som si vypocul pribeh z druhej strany.

Já ti poradím jednu věc, která se mě osvědčila milionkrát víc než nějaké hloupé napadení, které se ve výsledku otočí pouze proti tobě a vlastně tím všem jen potvrdíš vše, co si o tobě navymýšleli.

Voilá:
https://www.palaczbozi.cz/Diktafon-ve-flash-disku-vydrz-az-16-hod-zaznamu-d139.htm?gclid=EAIaIQobChMIwaKWoOyN7AIVR-btCh0WgwziEAQYBSABEgLws_D_BwE

Osobně používím tento:
https://www.odposlechy.com/odposlech-ve-flashdisku-usb-350

Nabít a nosit s sebou v kapse celý pracovní den. Pokud je to tak, jak tvrdíš, tak budeš mít materiálu, kterým budeš moci všem pořádně zatopit, více než dost. Pokud to není tak, jak tvrdíš, tak psycholog/psychiatr.

Kromě basy reálně hrozí i ublížení na zdraví. Kolega si to nemusí nechat líbit. Opravdu bych raději vyhledal nějakého psychologa, pokud se s tím nepopereš sám. Bohužel takto to ve světě chodí, a zvlášť u ostrahy. Známý vyprávěl, jak se ho taky zbavili, když potřebovali místo pro šéfova synka, toho za tři měsíce vykopli a pak ho ještě prosili, aby se vrátil (ne to tý blbárny za pár korun se nevrátil a odešlo jim takto víc lidí). Časem to asi rozpustili, protože jsem koukal, že v tom podniku nyní zvedá závoru automat, jestli tam je nějakej vrátnej, tak tak neni vidět (budka je taky pryč).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru