Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstoupení od smluvy do 14 dnů

Odstoupeni od smlouvy je podmineno nekolika vecmi, ale bezvadnost mezi nimi neni.

To jsem snad netvrdil. I když jak to čtu, mohlo to tak vyznít. Právě naopak je tu poměrně silná munice v té podobě, že pokud se na zboží vyskytne vada v prvních 6 měsících, ná se za to, že ji výrobek měl už při prodeji (pouze zmizela ta klauzule o její neodstranitelnosti v prvních 14 dnech) a je to prodejce, kdo by měl dokazovat opak (což se tady taky stalo, že si to nechal potvrdit servisem).
Naopak pokud zboží nefunguje podle představ, těžko běžný uživatel pozná, jestli to je závada nebo vlastnost. Tak zboží vrátí s tím, že mu nevyhovuje (nepodařilo se mu nastavit, aby svítila celá obrazovka).
Jak třeba alza testuje vrácené zboží, než ho dá do prodeje nechci moc spekulovat, podle mě to netestuje vůbec, možná prohlédne mechanickou stránku, ale poochybuju, že maji kapacity na testování funkce. Nemluvím o něčem, co se jen zapne do zásuvky a je to vidět, jsou i složitější výrobky. Ale i u těch jednoduchých o tom pochybuju.

Koupil jsem třeba v alze jehličkovou tiskárnu, jak nerad takové věci kupuju, tady byla dost podstatná sleva, že jsem to zkusil. Přinesu domu, vybalim, zapnu do zásuvky, chrrr... a nic rozsvítí se error. Co teď; už jsem se smiřoval s tím, že tiskárnu povleču zpátky (z reklamace jsem strach neměl, spíš je to velká krabice), ale ještě jsem zkusil se podívat dovnitř a tam bylo něco zapadlé (už si přesně nepamatuju co (bránilo to pohybu tiskové hlavy), ale po vyproštění to bylo v pořádku). Skoro bylo vyloučené, abych to udělal já. Tak jsem to vyndal a tiskárna funguje dosud. Jen jsem si říkal, že asi to ani nezapli do zásuvky, natož aby vyzkoušeli třeba zkušební stránku (podržet tlačítko on-line při zapnutí). Kdo ví, kolik lidí to přede mnou vrátilo, když sleva byla z 5 na 3 tisíce korun. (Že se při tom koloběhu ztratil kabel, který dodnes shánim - mám tam provizorní sdrátovaný podle manuálu - považuju za detail, a podle toho, jak je dostupný, tak soudim, že tiskárna se dodávala s kabelem.) Tak se nedivte, že potom věřim zvěstem o tom, jak jde z ruky do ruky televize, které nesvítí půlka obrazovky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny