Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dochodok zo zahranicia

Dobry den, chcel by som poradit, vznikol mi narok na invalidny dochodok, posudkovy lekar to vyhodnotil, teraz to islo na zosumarizovanie do BA, kde je lehota 60 dni. Pracoval som v Anglicku, dokopy necely rok, teda tam mi narok na dochodok nezvnikol, kedze som nesiahol potrebnu dobu poistenia, ale tie mesiace, co som tam pracoval zapocitavat budu.
V minulosti som poziadal o dochodok tiez, vtedy to bolo zamietnute, posielali to aj do anglicka, odkial im teda prisli info, kolko dni som odrobil, zarobil atd. ktore budu ratat do toho mojho dochodku. Bolo to pred par rokmi a trvalo to velmi dlho, pokym sa tato procedura doriesila.
Moja otazka znie, ak teraz som bol posudeny znova, bude sa to znova posielat do anglicka, alebo sa pouziju tie info, ktore obdrzali pred par rokmi. Odvtedy som v anglicku nepracoval, teda logicky by nemalo potrebovat ziadne nove informacie, ani posudenie zdravotneho stavu, kedze som tam nedosiahol pocet dni na vznika naroku na ID.
Skusil som prelozit vsetko mozne, volal som na oddelenie zahranicnych dochodkov, kde mi bolo oznamene, ze je lehota 60 dni a ze sa predlzuje, ked sa to posiela do zahranicia.
Skutocnost, ci to tam posielat budu som sa nedozvedel, proste ma odpalili, ked som sa pytal na postup v takychto pripadoch.
Dakujem za odpoved.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny