Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Firma, která za mě řeší bolestné atd. se vyhýbá komunikaci

Dobrý den,

před rokem se mi stal v práci kde sem byl jako OSVČ dopravní nehoda - zlomenina bérce. Zhruba do 2 týdnů se mi ozval člověk, který asi vlastní nebo dělá na vyšší pozici z jedné firmy, která pomáhá údajně pomáhá lidem dostat s náhradou škody za bolestné atd. Domluvily jsme si tedy termín, kdy se může stavit a když přijel tak mě nechal vyplnit asi 4 papíry, které jsem si v té rychlosti ani nepřečetl ale řekl mi, že mi je pošle na mail. Šlo o papíry, že mě můžou zastupovat a kolik si vezmou provizi ale do teď nevím přesně co tam bylo. První půl rok byla komunikace v pořádku, posílal jsem jim lékařské zprávy přes whatssup atd... Potom půl roku ticho nechal jsem to být, protože jsem si říkal, že už z toho asi nic nebude ale tom dalším půl roce jsem se dozvěděl, že to policie teprve uzavřela, a že jsem na půl viník já a na půl firma kvůli nedodržení BOZP, takže mám dle zákoníku práce nárok na odškodné. Samozřejmě se mi hned zase ozvaly z té firmy a chtěly abych jim poslal všechny lékařské zprávy, tak jsem jim je poslal a teď jsou to další 4 měsíce. Na mail mi neodpověděli. Na whatssupu, když jsem napsal jestli mi zjistí v jakém je to stavu, tak mi odepsal "zítra to vyřešíme"... samozřejmě se neozval celý týden, tak jsem napsal znova a zase napsal, že se ozve zítra nejpozději... 3 dny a nic, tak jsem opět napsal a teď mi ani nezobrazuje zprávy i přesto, že vidím že byl online.

Dá se tohle vůbec nějak řešit, když nemám ani smlouvu. Jsem hňup, že jsem si to aspoň nevyfotil ale byl jsem po úraze a bylo to všechno v rychlosti... Jako na policii určitě budou záznamy, že mě zastupují. Zajímalo by mě tedy co byste dělali vy v téhle situaci? Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zeptat se v pojišťovně, podle rodného čísla by to měli najít.A rovnou si zjistit, na jaké číslo účtu…
Karel04 29.10.2020 18:46
Karel04
Smlouvy nemám a pochybuju, že to z nich dostanu, když nejsou schopni ani zavolat. Na pojišťovně jsem…
beberano 29.10.2020 19:00
beberano
Bez znalosti nějaké smlouvy ani nevíte, na co všechno mají plnou moc a zda si pak nenechají třeba 90… nový
Karel04 29.10.2020 19:45
Karel04
Dobře díky. Uvidím zítra, protože dnes mi psal, že mi zavolá do hodiny :D..., uvidím co z něj zas vy… poslední
beberano 29.10.2020 20:04
beberano

Zeptat se v pojišťovně, podle rodného čísla by to měli najít.A rovnou si zjistit, na jaké číslo účtu mají nastavené poslat peníze.Případně nechat změnit na svůj účet.A toho chytráka informujte, že vzhledem k nečinnosti si to dál budete vyřizovat už sám a zastupování pro nespolehlivost ukončujete.Případné jeho přiměřené náklady pak uhradíte po dohodě nebo ať se soudí.

že mi je pošle na mail. Šlo o papíry, že mě můžou zastupovat a kolik si vezmou provizi ale do teď nevím přesně co tam bylo.

Takže ty smlouvy máte nebo ještě ne?

Smlouvy nemám a pochybuju, že to z nich dostanu, když nejsou schopni ani zavolat. Na pojišťovně jsem byl ale to nejde skrz moji pojišťovnu, protože já nejsem pojištěný ale asi skrz pojišťovnu té firmy, která je spoluviníkem kvůli BOZP. Nevím přesně odkud mi chtějí vyhrabat peníze a to je ten problém. Možná zkusit zjistit pojišťovnu té firmy.

Bez znalosti nějaké smlouvy ani nevíte, na co všechno mají plnou moc a zda si pak nenechají třeba 90% odškodného.Takže je opakovaně vyzývat k zaslání všech dokumentů a informací o průběhu jednání nebo že jim dle GDPR odejmete právo nakládat s vašimi osobními údaji a daty a a vše navíc zašlete na ÚOOÚ ke kontrole dodržování a nakládání s citlivými daty klientů z jejich strany.

Dobře díky. Uvidím zítra, protože dnes mi psal, že mi zavolá do hodiny :D..., uvidím co z něj zas vyleze a jestli mi zavolá tak mu jasně řeknu, že mi má poslat smlouvy nebo, že to přeruším. Akorát jak to funguje? Zvládnu to sám to odejmutí práva? Stačí na to nějaký papír co jim pošlu na mail a na adresu nebo se to řeší přes úřady, soudy atd...?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru