Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jedna se o pristresek?? Musi byt souhlas souseda?

Dobry den, soused si na hranici pozemku postavil kovovou konstrukci s castecne zatahovaci markyzou. Markyza s nosnou konstrukci je osvetlena a sviti mi primo do oken obytne mistnosti. Plocha je cca 5x5 metru a prevysuje o cca 1 metr stavajici stenu mezi pozemky. Strecha nejde zatahnout uplne a vzdy zustane cca 1.5 metru zastreseno. Konsteukce je na jedne strane pripevnena k domu a na druhe jsou 3 kovove nosne profily cca 15x15cm. Vzhledem k tomu ze je na tom zaveseno i pomerne vyrazne osvetleni a plocha je pomerne velka se jedna o dost robustni konsteulci.
Je v tomto pripade potreba muj souhlas?

On se brani tim, ze se jedna o markyzu a ta muze byt i bez souhlasu. Podle me se jedna o konstrulci s castecne zatahovaci strechou, neboli pristresek a tim padem podle metodiky ministerstva mistniho rozvoje se jedna o stavbu a je potreba povoleni a souhlas souseda.

Predem dekuji za nazory

Předmět Autor Datum
V současné době se schvaluje nový stavební zákon a nikdo neví co bude možné a co ne. V současné době… nový
nerady 09.11.2020 20:47
nerady
Resim to hlavne kvuli stinu pres den. Nase zahrada je vuci terase kde to postavil nize cca o 3 metry… nový
EdaEda 09.11.2020 20:57
EdaEda
Řeknu to jinak. Úředníci si nebudou chtít "špinit ruce" a asi nepomůžou. Je o to zda chcete válčit a… nový
nerady 09.11.2020 21:34
nerady
Jeden tvrdí, že je to markýza, druhý že nikoliv. Musí rozhodnout jiný. poslední
milan.cukrar 10.11.2020 06:25
milan.cukrar

V současné době se schvaluje nový stavební zákon a nikdo neví co bude možné a co ne. V současné době je schopen každý úředník podat různé stanovisko k jakékoliv stavbě. Pokud to má dostatečnou vzdálenost od Vašeho pozemku tak to asi nikdo nebude řešit. Osobně bych nastavil plot o metr aby mi to nesvítilo do oken a dál bych to neřešil. Proč si kazit život a ničit nervy kvůli sousedovi.

Resim to hlavne kvuli stinu pres den. Nase zahrada je vuci terase kde to postavil nize cca o 3 metry. Terasu tam bohuzel ma, s tim uz nic neudelam. Dalsim navysenim nebudu mit na pozemku temer zadne slunce. Ten pristresek je presne na hranici.

Řeknu to jinak. Úředníci si nebudou chtít "špinit ruce" a asi nepomůžou. Je o to zda chcete válčit a máte na to žaludek. Možností je více. Zapáchající kompost u pergoly, chov včel s výletem směrem k sousedovi a další sofistikovanější vychytávky. Ještě je možnost sklápěcí nástavby na plot (když svítí slunce je sklopená, když svítí světlo od souseda je vztyčená). Pokud to soused pochopí jako vyhlášení válečného stavu tak to nevím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru