Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nenapadá mě nic co by na tom bylo trestného, a lokátor tam máš protože miluješ auto nebo přítelkyni…
Debil 04.12.2020 09:29
Debil
Naprosto zbytečná otázka. Správně mělo být: ví o tom přítelkyně? Možné odpovědi: ANO = hlídá si auto…
Kurt 04.12.2020 09:41
Kurt
Ještě jde o to, jestli je to jenom lokátor = krabička, která na dotaz sdělí svoji (poslední známou)… nový
ml1 08.12.2020 13:18
ml1
Tak se chci zeptat jestli je to trestné nebo ne. Divná otázka, asi nemáš čisté svědomí. Proč přítek… nový
host 04.12.2020 09:51
host
Umítění gps lokáru do svého auta trestné není. A to ani za předpokladu, že o tom přítelkyně neví. Ne… poslední
Araneus84 10.12.2020 14:41
Araneus84

Ještě jde o to, jestli je to jenom lokátor = krabička, která na dotaz sdělí svoji (poslední známou) polohu, nebo rekordér = krabička zaznamenávající každý pohyb (těch přístrojů s GPS existuje ještě celá další řada, ale předpokládám, že mapovou navigaci nebo kameru by asi neukrýval). V prvním případě by se to dalo brát jako vybavení automobilu pro jeho dohledání při nějakých problémech (ovšem hádám, že taková věc bude to první, co se bude snažit zloděj najít a vyřadit), v druhém by se to obhajovalo hůř. Každopádně pořád nevíme, proč o tomto kousku výbavy přítelkyni neřekl, případně ho přímo zamlčel. Teda předpokládám, že ho zamlčel, když se tu tak ptá.

Umítění gps lokáru do svého auta trestné není. A to ani za předpokladu, že o tom přítelkyně neví. Neexistuje žádný zákon, který by ti měl bránit sledovat polohu svého auta. Něco trochu jiného by bylo, kdyby to auto nejenom používala, ale i vlastnila tvá přítelkyně.
Na toto se vážně paragraf o nebezpečném pronásledování aplikovat nedá. On nesleduje jí, ale své auto.
Navíc by Vámi uváděný výklad výše uvedeného paragrafu automaticky kriminalizoval veškeré soukromé detektivy, které sledují své cíle a fakticky i policisty, kteří by sledovali pachatele podezřelé z t.č. Jaksi jste totiž zapoměli na to, že ke všem odstavcům se vztahuje podmínka, která musí být rovněž splněna:
a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru