Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ochranná známka a autorské prava

Zdravím, corona ma zatvorila doma a tak z nudy sa snažím tvoriť. Som trochu maniak na geografiu, politiku a podobne veci týkajúce sa seriálov a PC hier. Tak sa snažím spraviť takú menšiu encyklopédiu o týchto veciach, viac menej len pre mňa spísať pár vecí a podobne. Ide o to ze človek je už stratený vo všetkých tých zákonoch co stále lietajú hore dole a už mi z toho preskakuje. Ak je napr. hra trademark môžem si niečo takéto tvoriť keď používam pojmy z hry (názvy kralovstiev a pod) ? Neporušuje tým úžasné autorské práva? Mam uvádzať pri všetko že nič nevlastným a podobne? Neplánujem na tom zarábať ani nič dokonca to asi ani nezverejňovať videl som pár videí na YT na niektorých ľudia uvádzajú že to je len fair use inde nie takže neviem co z toho si vybrať...... Viem je to čudné ale každý máme dáke hobby :D

Předmět Autor Datum
Na to není jednoduchá odpověď a velmi záleží na tom, jak konkrétně to použiješ. Každopádně autor těc… nový
Wikan 25.12.2020 14:56
Wikan
Žiaden problém - ak si teda toto myslel vážne: ...viac menej len pre mňa spísať pár vecí... Neplá… nový
ok 26.12.2020 07:06
ok
Pokiaľ tá "encyklopédia" bude len pre TEBA - tak nič neporušíš. Horšie by to bolo, ak by si ju začal… poslední
yYy 27.12.2020 19:45
yYy

Na to není jednoduchá odpověď a velmi záleží na tom, jak konkrétně to použiješ.
Každopádně autor těch názvů nejsi, takže kdyby se tvá práce nelíbila držitelům autorských práv, tak bys problémy mít mohl.
Kdyz už nic jiného, tak budou mít určitě lepší právníky, než ty.

Pokiaľ tá "encyklopédia" bude len pre TEBA - tak nič neporušíš.
Horšie by to bolo, ak by si ju začal zdieľať, prípadne predávať, alebo zavesil niekde na stiahnutie - to by už problém bol. Trademark a autorské práva totiž platia pre celú hru, teda i použité názvoslovia, lokácie (hoci aj fiktívne).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru