Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kamera v bytě

Také se dá energeticky zužitkovat rádiové spektrum (něco jako wireless nabíjení telefonu) nebo světlo nebo zvuk. I kdyby tam nějaký ten rádiový pulz měl vyslat ten, kdo kameru provozuje. Je pravdou, že zdroj energie je dost limitující. Ale pořád se bavíme o technice, která je příliš specifická a drahá na to, aby tím někdo sledoval "obyčejného" člověka jen tak pro šíření drbů. Jo kdyby pracovala u tajné služby nebo někde, kde má někdo jiný (konkurence) potřebu se něco dozvědět (ovšem takoví lidé si nenosí práci domů, předpokládám, že se jich ani netýká home office) chápal bych ty obavy.
Poměrně často je zmiňovaný ruský odposlech na americké ambasádě umístěný v pečeti, který z odposlouchávaného zvuku dokázal vyrobit elektřinu a vysílal jen když ho aktivovali rádiem, takže pro jakékoliv analýzy to byl jen velký kus dřeva (vysílač uvnitř byl normálně neaktivní). Teda podle záběrů, kde to otvírali a byly tam panty to celkem nechápu, buď je to dobrý hoax, nebo tam ty panty daly pro předvádění poté co to rozlepili. Pochybuju že by prohlásili za kus dřeva něco so má v sobě kovové panty a jde to otevřít, a je v tom vidět štěnice to by byl ohromný šlendrián.

Jistě že kamera skrytá v broukovi ať už přirozeném nebo umělém by žádné podezření nezpůsobila, že s námi sdílí obydlí různý neškodný hmyz jsme zvyklí a pokud ho neni moc, nikoho to nepobuřuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny