Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup na IČO

Ja na ICO driv normalne nakupoval s platbou v hotovosti a problem s tim nebyl. A samozrejme pro podnikani clovek potrebuje nejen pocitac, ale casto i ruzne stoly, police na miru, drzaky kde ceho, lampy, tiskarny a samozrejme i naradi na opravu, ci primo vyrobu tech polic, drzaku ... cili tohle vsechno by slo do nakladu, pokud bych nedanil procentem, dokud jsem byl platcem DPH, tak samozrejme to zaplacene DPH jsem odcital od prijateho a podle toho odvadel a vzdycky vse v pohode.

A jako ICO potrebujes nejen delat tu danou cinnost, ale i se vzdelavat (celozivotne), pripadne rozjizdet ruzne testovaci projekty, kam bys mohl expandovat - IoT ted leze pomalu do vseho napriklad - a nikdo nerika, ze se vse povede na prvni pokus a nikdy nenarazis na cestu, ktera se ukaze byt slepa, nebo nedostatecne ziskova a nebudes muset vynalozene naklady proste odepsat jako ztratu (zkusil jsem to takhle, koupil potrebne veci, nevyhovovalo, tak jsem to vyhodil). Pripadne po nejakem case provizorium proste odepsat jako "spotrebovane" a nahradit lepsim. I tak to muze jeste doslouzit v nejake jine funkci, misto aby to slo rovnou do popelnice - protoze recyklace je eko a vubec.

Nevim, co chces delat ty, ale i truhlar potrebuje pocitac nejen na ucetnictvi, ale i na youtubu je spousta zajimavych remeslnych postupu.

Jako programator jsem potreboval poresit vic pocitacu, profi rack je zbytecne drahy a velky, radeji jsem si castechne svaril, castechne sesrouboval konstrukci, ktera poslouzila stejne dobre. Podstavec pod monitor se neosvedcil, tak jsem ho poresil jinak a prvni pokus vyhodil ale pod kytky funguje dobre. A hlavne jsem si ujasnil, co od takoveho podstavce ocekavam. Pro zakaznika jsem resil upravu sitovych karet do 2U profilu, to taky neslo bez pily, mikrobrusky a nytovacich klesti. Radu nejruznejsich sroubovaku, klesti, pajeci stanice na privodni kabely a dalsi naradi, vcetne klesti na krimpovani nejruznejsich konektoru netreba zminovat. A tak dal a tak dal. A to jsem vsechny tyhle veci fakt pouzil pro reseni problemu zakaznika, ktery prevazne potreboval softwarovy system. (A protoze sitovy, tak jsem potreboval i domaci sit na testovani a nekde ty pocitace byt musely. A soucasna podoba "racku" je az nekolikaty dil v postupne vylepsovane rade, predchozi zmizely v propadlisti dejin) A i kdyz slo casto o jednorazove zalezitosti, tak bez nich bych ten velky SW projekt nedostal, neudrzel a nebyl schopen nasledne podporovat, takze ac to v jednotlivostech mohlo byt ztratove, tak v souctu se to rozhodne vyplatilo. A v ucetnictvi vetsina proste figurovala jako spotrebni material odepsany okamzikem koupe.

A to jsem k tomu jeste nepristupoval nijak "kreativne".

(Pokud jde o drevo na radove stul, par zidli a tri velke skrine, tak bych problem rozhodne nevidel - samozrejme drevo na celou roubenou chatu je asi pro programatora trochu jinde, ale treba truhlar muze potrebovat i nekolik kulen a podobnych veci a radeji si je udela sam na miru, nez kupovat nesedici prefabrikaty)

Jo a DPH (tech 21%) se samozrejme plati, ale pokud se prihlasis jako "platce DPH" (od jisteho obratu musis, do nej muzes del vlastni uvahy), tak zakaznikum uctujes castku+DPH (a to DPH scitas a pak odvedes statu), pri nakupech platis castku+DPH (a to DPH scitas a vysledek odectes od toho, co odvadis statu na DPH z prijmu - pokud se takhle nedostanes do minusu "vratka DPH", tak se o to nikdo nezajima, pokud ti to vyjde zaporne, mohli by chtit vysvetleni, ale nemusi to byt nutne chyba. Nicmene podnikani by si na sebe melo tak nejak vydelat.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny