Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem placení popelnice v místě trvalého bydliště a v místě rekreačního objektu / chaty /

Bývalo to u chat zcela běžné, že chataři popelnici vyndavali až na konci sezóny (poslední týden v srpnu jsem žasnul, kde všude jsou popelnice). V kdysi jsem jezdil brigádu na popelu (Pyšely zrovna ne, ty dělala konkurence, tam jsme jezdili jeden den na oběd - bylo to po cestě, takže mám vzpomínku, jak jsme jednou přišli z oběda a měli jsme prázdné kolo ... výměna kola na pyšelském náměstí by byla na jiné povídání). Tehdy ještě nebyla kapitace, ale byly jednorázové známky. Tak jak se ve městech (kde měli lidi nebo domy předplaceno na celý rok) netřídilo tak právě na vesnicích a v chatových oblastech se třídilo důsledně, protože co se dá do plastů a papíru, ušetří místo v popelnici (a popelářům práci). Kapitační platbu jsem považoval a dodnes považuju za nesmysl. Sice to trochu utlumilo parazity (takové ty z rodinných domků, co házely odpad do kontejnerů pro paneláky), ale to je asi tak všechno.
Poplatek byl letos navýšen skoro všude, prý kvůli covid-19, lidi asi prostě vyhazujou moc roušek (neřeknou, že chtějí z něčeho vyrazit prachy a tohle je velmi snadné; nakolik je nesmyslné).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny