Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kúpa tovaru na moju živnosť

Dobrý deň, prišla mi upomienka od nemenovanej firmy že som dlžný na faktúre. Stal sa u nich omyl tá faktúra bola zaplatená ale takýmto spôsobom som sa dozvedel že si ich obchodný zástupca kupoval na moju živnosť ako IČO DIČ veci ktoré nešli mne ale jemu všetko on aj vyplácal. Ale ide o to že bez môjho vedomia a upozornenia bral veci na moju firmu je to nejako trestné alebo mal by som podniknúť nejaké kroky?
V ich firme som už zablokovaný takže už sa na moje IČO objednať nedá len mi ide o to aby sa to neopakovalo. Ďakujem

Předmět Autor Datum
Opakovat se to nebude, když v té firmě nebudou prodávat každému hejlovi, který vysype z paměti nějak…
Kurt 26.02.2021 08:52
Kurt
Ak si udržíš prehľad o tom čo si objednal a čo si nakúpil a zaplatil (inými slovami - ak máš účtovní…
ok 26.02.2021 10:01
ok
Nie ja v tejto firme nefigurujem vôbec. Obchodný zástupca si dohladal moje údaje na internete. Ja so…
Janko554 26.02.2021 10:24
Janko554
Zaujimavy problem, ale pokial bolo vsetko zaplatene tak to ma(lo) pre teba len benefity a v podobe f…
fleg 26.02.2021 11:00
fleg
O to mi nejde mne ide skôr o to že niekto používa moje údaje aby na seba bral veci. Ja by som skôr m… poslední
Janko554 26.02.2021 12:25
Janko554

Ak si udržíš prehľad o tom čo si objednal a čo si nakúpil a zaplatil (inými slovami - ak máš účtovníctvo v poriadku), tak tebe nehrozí nič. Je to len a len problém medzi vedením tej nemenovanej firmy a ich obchodným zástupcom. Ak v tej firme využívaš množstevné zľavy, tak naopak ti to môže pomôcť.

Zaujimavy problem, ale pokial bolo vsetko zaplatene tak to ma(lo) pre teba len benefity a v podobe faktur, ktore si si mohol zahrnut do uctovnictva (keby si o nich vedel).
Kedze vsetko zaplatene nebolo a firma chce od teba nieco nebodaj vymahat je to ich problem, podpisanu zmluvu nemaju ziadnu, dokazy, ze si tovar odobral tiez nie.
Toto mi tak trosku pripomina jeden spor, co som mal.
Kedysi dvojka na trhu v oblasti velkodistribucie IT (Libra) podozrivo rychlo skrachovala do par mesiacov. Bol som nastvany lebo som tam dost nakupoval a kto bude teraz riesit reklamacie a tak.
Este nastvanejsi som bol, ked mi o par rokov prisla vyzva na zaplatenie faktury za odobraty tovar.
To mi poslala nejaka vymahacska firma, ktora od Libry (respektive banky, co na nu uvalila bankrot) kupila jej pohladavky.
Lenze chyba lavky...ja som ziadnu taku fakturu vo svojom uctovnictve nemal.
Skratim to...sudil som sa niekolko rokov, pretoze pohladavku si kupila potom ina firma a potom skoncila u nejakeho advokata, co na mna na sude zvysoval hlas, ale nakoniec som sud vyhral a advokat mi musel zaplatit pravne zastupovanie aj trovy konania.
Dovod logicky...on mal sice fakturu, ktora bola (vraj) podpisana mnou, ale nemali doklad o odobrani tovaru zo skladu a dokaz o tom, ze mi tovar bol doruceny, ci odovzdany osobne (v tej dobe sa este na tovar chodilo osobne). Ja som navyse ziadnu taku fakturu v uctovnictve nemal a tak sudkyna vyhodnotila, ze je jeho narok neopravneny.
Takze bat sa nemusis, ta firma nema dokonca ani tu fakturu podpisanu od teba ako mala tato a tak pripadny sud nemoze vyhrat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru