Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Temná strana síly.

Blíží se nám další sčítání lidu a já s při tom minulèm přihlásil k řádu Jedi. Během uplynulých let u mě ale došlo je určitému vývoji a přidal jsem se k temnè straně síly. Myslíte, že by mohl mít oplétačky, kdybych se teď přihlásil k Sithům?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tady už asi lidi ani nepůjde sčítat a nevím jak to chce stát v tom bordelu co se nacházíme zvládnout…
nerady 28.02.2021 14:16
nerady
Sčítat se dá i online od 27.3. do 9.4. Kdo nechce, musí pak písemně. Sečíst se lze zcela bezkontak… nový
Karel04 28.02.2021 23:11
Karel04
Já to vím, ale nebudu vyvíjet žádnou aktivitu. Stát mi nedal na počítač či internet ani Kč. To samé… poslední
nerady 01.03.2021 14:32
nerady

Tady už asi lidi ani nepůjde sčítat a nevím jak to chce stát v tom bordelu co se nacházíme zvládnout. Osobně nebudu vyvíjet žádnou aktivitu a počkám si na sčítacího komisaře pokud nějaký dojde. Teď jsem koukal, že na to bude nabírat lidi Česká pošta, tak čekám jak to dopadne.

Sčítat se dá i online od 27.3. do 9.4. Kdo nechce, musí pak písemně.

Sečíst se lze zcela bezkontaktně prostřednictvím internetu, nebo pomocí listinného formuláře. Bezpečně, jednoduše a bez kontaktu se sčítacím komisařem se můžete sečíst online od 27. 3. do 9. 4., a to na tomto webu nebo pomocí mobilní aplikace. Jde to odkudkoliv. Sečíst můžete nejen sebe, ale také celou rodinu.
Pokud se nesečtete online, musíte od 17. 4 do 11. 5. vyplnit listinný sčítací formulář. Získáte ho spolu s odpovědní obálkou od sčítacího komisaře nebo na kontaktních místech sčítání. Vyplněný formulář v obálce odevzdáte na poště nebo vhodíte do poštovní schránky.

https://www.scitani.cz/csu/scitani2021/jak-se-secist

Já to vím, ale nebudu vyvíjet žádnou aktivitu. Stát mi nedal na počítač či internet ani Kč. To samé platí o mobilu, pro stát mobil nemám, také mi na něj nepřispívá. Nejhorší na tom je že stát nechce ani akceptovat zjevné chyby ve sčítání, kdy jsem mu je jako představitel veřejné správy nabízel opravit. Normální lidé o tom moc neví, ale náš stát lidi, kteří před rokem 1990 utekli do zahraničí neustále vedl v evidenci. Některým bylo i více jak 100 let, ale bez úmrtního listu byli neustále vedeni jako obyvatelé našeho státu. Když jsem se to snažil napravit tak se mi to podařilo až po 3 měsíčním přesvědčování statistického úřadu. Nakonec to dopadlo tak, že jsem seděl na statistickém úřadu z jejich pracovnicí a ona opravovala chyby v našem katastru více jak 2 hodiny. Dalším parádním zmatkem byla evidence cizinců před zavedením počítačů na cizinecké policii. Statistický úřad neměl zařazeno více jak 10000 cizinců z důvodu duplicitních rodných čísel, jelikož to co tam zasílala cizinecká policie byl paskvil a počítač jim ty cizince z důvodu duplicitních rodných čísel neumožňoval zařadit. To se tady ani nebavím o číslech popisných u změněných katastrů. V 60 letech se v souvislosti s jiným uspořádáním krajů měnily některé katastry a nikdo chyby neřešil 40 let. Když jsem se to na našem katastru snažil opravit tak to byla neskutečná úřednická byrokracie. Kolegyně dělala sčítací komisařku v letech 2001 a 2011 tak vím o čem mluvím. Po neskutečné buzeraci od státu minulého a letošního roku, jsem se rozhodl pro pasivní odpor v mezích zákona. Jelikož nemůžu bojkotovat sčítání (je na to zákon) tak budu vše dělat jen na výzvu. To samé platí pro další činnosti vyžadované státem na mé osobě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru