Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se legálně dostat na vlastní nemovitost mezi okresy?

Bude se blížit konec března, a tak je třeba myslet i na lidi, co mají zahradu mimo okres. Začíná zahradnická sezona, a je třeba postřik stromů proti chorobám, je třeba stromy ostříhat, vinná réva měla být ostříhaná už dávno, skleník měl být už taky ošetřen....atd.
V domě máme také keře ze zahrady, na přezimování, od poloviny února je nikdo nezalil, na zahradě mám stále zabalené keře do chvojí, aby neomrzly...nutno dát pryč. Je to náš soukromý dům po rodičích s velkou zahradou, na které je teď spousta neodkladné práce, která nám tam stojí. Musím tam jet, jinak nám vzniknou veliké škody. A vláda chce držet lockdawn mezi okresy i nadále. Lokace je na pomezí Karlovarského a Ústeckého kraje, a tak přejíždím okres z Plzně kvůli komplikované mapě 6x, i když je to jen 60km. Celou dobu, všechna optření dodržuji, ale teď už tam opravdu musím, protože jinak mi tam vznikne škoda za desetitisíce Kč, kterou mi vláda neuhradí. Takto jsou na tom i další majitelé zahrad. Budu na konci světa ,kde rozhodně nemůže dojít k nakažení...Takže ve formulářích na cestu by měla být i možnost, "Nutné ošetření rostlin"...ne jen zvířat. A nebo zákaz mezi okresy povolit, pokud jedete na vlastní nemovitost..Nebyl jsem tam od vánoc....takto to opravdu nejde...
Takže..co napsat do formuláře, abych tam přes těch 6 možných kontrol projel..?

Předmět Autor Datum
Co napsat nevím ale určitě bych si sebou vzal kopii výpisu z katastru nemovitostí, že jsem vlastníke… nový
nerady 18.03.2021 08:55
nerady
Řekneš, že tam máš plno králíků a už jim dochází seno a voda, známé sousedy tam nemáš. A že tam jezd… nový
Karel04 18.03.2021 10:57
Karel04
Dorazilo mě vyjádření v televizi, že vláda nemůže nikomu zakázat odcestovat např. na Maledivy, proto… nový
namor.b 22.03.2021 02:10
namor.b
U mě si nestěžuj, já to nevymyslel. Vláda nemůže zakázat opustit republiku, okres asi ano. poslední
Karel04 22.03.2021 08:39
Karel04

Co napsat nevím ale určitě bych si sebou vzal kopii výpisu z katastru nemovitostí, že jsem vlastníkem. Pokud se tak mohl pohybovat Václav Klaus, který je už absolutně nevýznamná osoba a důchodce, tak proč by si nemohl ty. On určitě do svého apartmá nejel pracovat a odvracet škody. Možná bych si nechal napsat těsně před odjezdem do telefonu SMS od někoho z příbuzných, že mi tam praskla voda a vytéká z domu a že je potřeba uzavřít hlavní uzávěr vody nebo pokud není vodovod tak vyhoření rozvodné skříně.:-)

Dorazilo mě vyjádření v televizi, že vláda nemůže nikomu zakázat odcestovat např. na Maledivy, protože to odporuje Listině základních práv a svobod, ale já , jako vlastník nemovitosti v jiném okrese, tam nemůžu? To listině práv a svobod nevadí?
12.000tis km cestovat můžu, ale 60km nemůžu?
Opravdu si nemyslím, že tohle je právně v pořádku.
Takže jakékoli škody, které kvůli tomu, že tam nemůžu nastanou, chystám se chtít po vládě, a měli by to udělat všichni.
V ústavě je jasně napsáno, že soukromý majetek je nedotknutelný, a nikdo vám nesmí bránit ho užívat, a navíc je tam i povinnost se o svůj majetek řádně starat.
Je to často i využíváno u vybydlených nemovitostí, kde majitelé dostávají pokuty, že se řádně nestarají...a teď je v tom majitelům naopak bráněno..!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru