Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zrušit otci trvalé bydliště?

Dobrý den,
možná to zní krutě, ale chci otci zrušit trvalé bydliště. Nechci ho z chalupy přímo dostat pryč, ale chci ho držet v hrsti. Proč? Protože je to celoživotní opilec, který už ublížil mnoha lidem a rozčiluje mě, když odjedu na dva dny, vrátím se, má tam nějaké opilce a když zavolám policii, řeknou mi, že nikomu nemůžou říct ať odejde, že tam má otec trvalé bydliště a je to jeho návštěva.

Tak teď k věci. Stačí mi na to, abych ho odhlásil mít výpis z KÚ, že jsem majitel a k tomu otcem podepsanou nájemní smlouvu, že mu končí např. konec května? Po tomto datumu podat žádost na změnu trvalého pobytu s tím, aby se přihlásil třeba na obci?

Jsou jiné možnosti?
Sousedi mi nic nedosvědčí, mají strach.

Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Trvale bydliste s tim nijak nesouvisi. Drzet ho v hrsti tezko budes. Co udela, pokud ho vyrazis a vy…
re4zon 01.04.2021 18:51
re4zon
Co jinýho mám udělat?
Honza K888 08.04.2021 08:26
Honza K888
Rozmyslet si, ceho chces vlastne dosahnout. Jestli ti vadi jak se chova, tak mu proste rekni, ze to… poslední
re4zon 08.04.2021 12:40
re4zon

Trvale bydliste s tim nijak nesouvisi. Drzet ho v hrsti tezko budes. Co udela, pokud ho vyrazis a vymenis zamky? Asi tam v tve nepritomnosti vleze znova. Tobe pak nezbyde nez na nej zavolat policii. Ta to bud zamete pod koberec,nebo z toho bude vloupano a otec skonci mozna az u soudu. Ty bydes mit ale pruser, zes ho vyhodil, pokud tam mel najemni smlouvu na bydleni, byt uz ukoncenou. Spravne bys musel podat zalobu na vystehovani, jen tak ho vyhodit nesmis. Pokud je to ale alkac, ktery sam neni schopen se pravne orientovat, muze ti i projit ho proste vyhodit a sebrat mu jeho kopii smlouvy. Chces to ale vazne udelat? A nebojis se, ze ti to tam pak treba ze msty podpali?

Rozmyslet si, ceho chces vlastne dosahnout. Jestli ti vadi jak se chova, tak mu proste rekni, ze to ma zmenit, jinak ho vyrazis. Ale musis pak byt odhodlany to skutecne udelat.
Dalsi vec je, jestli tam ma nejake uzivaci pravo. Mate najemni smlouvu? Tak mu ji ukonci. Jestli ne, mas to o neco lehci, je tam na dobre slovo a vyrazit ho muzes vzdycky. Policajti sice placaji o bydlisti, ale tim si jen ulehcuji praci. Rada lidi ma bydliste na urade a taky tam nemuzou chlastat s kamarady..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru