Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práce přesčas- neoznameni a následný postih?

Pokud by Vás chtěl stáhnout z dovolené, musí zaplatit náklady (to by se mu mohlo prodražit, pokud je někdo na druhém konci zeměkoule), ale takto nevim jestli stačí pouhé vyvěšení zašité na nástěnku (jestli se považuje za prokazatelné sdělení) a jestli se to vůbec takovým způsobem dá řešit.
Podle mě to co popisujete, tomu se říká pracovní pohotovost, je to v některých profesích běžné, ale za to přísluší nějaká odměna (v extrémním případě stejná jako za práci, ale myslím, že to se odborům prosadit nepodařilo, on by to byl taky nesmysl, že člověk, který mimo obvyklou pracovní dobu čeká, jestli se něco nestane dostával stejně, jako když pracuje, to by pak taková pohotovost neměla (pro zaměstnavatele) smysl).
Ovšem základní věcí je, že zaměstnavatel má navrch a pokud se někdo snaží dělat problémy, může být při nějaké optimalizaci zoptimalizován. Na pohyblivou část mzdy může sáhnout kdykoliv bez udání důvodu, v tom je její kouzlo a proto je mzda většinou tvořená pevnou částkou ve výši minima a zbytek jsou právě ty nenárokové složky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny