Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej elektronickych zarizeni z USA v CR

Zdravim, vim, ze tohle asi neni uplne nejspravnejsi misto na takovy dotaz, ale treba nekdo budete vedet :) Nevite nahodou, zda-li je mozne u nas v CR prodavat elektronicka zarizeni, ktera jsou urcena pro americky trh, pokud k nim prodejce dodava certifikovanou redukci napajeni z USA na EU? Predem dekuji za odpoved

Předmět Autor Datum
Seznam se s pojmem "Uvedení na trh". Já jsem chodil na školení co o tomhle tématu pořádala v Praze f… nový
Yarda 26.05.2021 15:27
Yarda
Tak jsem včera strávil půl hodiny hledáním, abych našel, kam jsem to chodil na školení co tomu šmudl… nový
Yarda 27.05.2021 07:45
Yarda
Možné to je, pokud se splní zákonné podmínky. A to asi nebude úplně jednoduché (jednoduše to umí ako… nový
ml1 02.06.2021 14:17
ml1
...ten china export jim tehdy prošel a možná prochází dál... Pokud si vybavuji ta školení, není to… poslední
Yarda 02.06.2021 14:35
Yarda

Seznam se s pojmem "Uvedení na trh". Já jsem chodil na školení co o tomhle tématu pořádala v Praze firma
https://www.cczdata.cz/
Taky může být technický problém - v USA mají elektrickou síť 110V/60Hz, tady máme, jak jistě víš, 230V/50Hz, což může některým spotřebičům vadit. Nevím, jak teď, dřív měli v USA jinou normu barevného televizního vysílání.

Možné to je, pokud se splní zákonné podmínky. A to asi nebude úplně jednoduché (jednoduše to umí akorát číňani, ten china export jim tehdy prošel a možná prochází dál).
On by mohl být problém i s těma redukcema. Československé normy s nima moc nepočítají a když tak jen jako dočasné řešení (pro pobyt v zahraničí, případně pro zahraniční turisty). Přecejenom jsme si před mnoha lety zvolili jeden jediný standard zásuvek a to francouzský (stejně jako třeba polsko a několik dalších zemí) a tím pádem redukce nepotřebujeme. Údajně protože němci chtěli za svůj systém poplatky (zajímavé je, že něco podobného jsem četl i o televizním systému, kde bylo počítáno kolik devizových korun na přijímač by stál pal a kolik secam). Než jsem se toto dočetl, myslel jsem, že to bylo kvůli nenávisti k němcům, přitom zdá se, že to bylo naopak, že jsme chtěli původně ten německý. Ale přecejenom jsme se otevřeli světu, takže možná se situace změnila i v normách. V takové Itálii, tam mají tři systémy zásuvek (se třemi kolíky ve dvou roztečích a velikostech a německý systém schuko), a tak redukce jsou tam naprosto běžnou záležitostí, kterou má v sortimentu každý obchod snad včetně potravin.
Hlavní problém už tu zazněl a tím je odlišné napětí i kmitočet (vadí hlavně napětí). Pokud ta zařízení nemají wide voltage vstup, bude problém už tady. Pokud jde o zařízení s odděleným zdrojem, dal by se ten nahradit nějakým evropským. Pokud je to zařízení s oddělenou šňůrou, dala by se opět tato šňůra nahradit českou (evropskou) pokud teda je dělaný na našich 230 V. Když je šňůra napevno, tak to je problém. Pokud má zařízení přepínač napětí, bude potřeba zajistit, aby se k zákazníkovi dostal už přepnutý, nelze se spoléhat na to, že si zákazník přečte byť jen upozornění na nutnost přepnout (nepočítám-li nějaké relikty, tak jsme se 110V zbavili už dost dávno, proto nikoho ani nenapadne kontrolovat volič napětí), natož návod.

...ten china export jim tehdy prošel a možná prochází dál...

Pokud si vybavuji ta školení, není to problém Číňanů, ale šmudly co si myslí, že ten levný aušus doveze a tady draze prodá. Když na něj přijdou kontrolenkové, půjdou po papírech a běda mu, když požadované papíry mít nebude nebo v těch papírech bude něco co si vycucal z prstu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru