Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak obnovit řízení ve věci vydání Územního souhlasu?

Před cca 1 rokem jsme podali žádost o vydání Územního souhlasu, formou Oznámení stavebního záměru. Celé řízení a vydání kladného souhlasu odborem výstavby, bylo znemožněno pouze vydáním záporného stanoviska odboru životního prostředí, které nesouhlasilo vzhledem k tomu, že umístění objektu (mobilní stavba) měla být umístěna v lokalitě, jež je v současné době vyhlášena jako aktivní povodňová zóna. (K tomu dodávám - přestože i správce vodního toku (povodí), proti tomuto umístění, za splnění jím daných podmínek, které v projektu byly splněny, neměl námitky.)
V září tohoto roku ale mají být dokončeny protipovodňové úpravy tohoto území, kdy se předpokládá, že by tato aktivní zóna mohla být zrušena a tím i odstraněna nynější stavební uzávěra.
Při konečném jednání na odboru výstavby, kdy jsme byli informováni, že z výše uvedeného důvodu bude vydáno zamítavé stanovisko, nám bylo sděleno, že pokud se situace změní, může být využito původních podkladů (projekt a souhlasy dotčených) a obnoveno řízení v této věci.
Dotaz zní:
jakou formou je možné toto řízení o vydání Územního souhlasu obnovit? Je nutné opět podat nové Oznámení stavebního záměru?
Jednací spís, včetně všech požadovaných podkladů, je na odboru výstavby údajně založen.
Co je tedy nutné prvděpodobně podniknout?
Pochopitelnou radu - obrať se na stavební úřad beru, ale zatím nechci situaci nějak "rozviřovat" a tak se ptám, zda s tím nemáte někdo zkušenosti, nebo nevíte jak se to provádí.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny