Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ukončení ubytování - nevystěhování

Dobrý den,
1. Odstěhoval jsem se z kolejí, ale nechal jsem na pokoji nějaké věci, které jsem už nepotřeboval (malý gauč a polštáře). Pronajímatel mi nyní vyhrožuje, že jsem se z kolejí neodstěhoval (i když jsem klíče předal ke dni ukončení ubytování podle smlouvy). Říká, že jsem se neodstěhoval a bude mi tak prodloužena smlouva dokud ty věci nevystěhuji. Má na to nárok? Na koleje se již nedostanu protože bydlím v jiném městě a chodím do práce.

2. Smlouvu o ubytování jsem od pronajímatele nedostal podepsanou, je vůbec platná? (Poslal jsem ji na mail vyfocenou telefonem a dále se to neřešilo) dokonce je ve smlouvě napsáno "smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem podpisu obou smluvních stran.....vyhotovena ve 2 stejnopisech, z nichž každý má platnost originálu....každá ze stran obdrží po jednom vyhotovení"

3. Pronajímatel mi chce poslat fakturu za vystěhování. Jak se bránit? Když jsem se stěhoval na ten pokoj, pomáhal jsem pronajímateli tam stěhovat postele a stoly. To mu mám taky poslat fakturu?

4. Na smlouvě je navíc jiné číslo pokoje. (Prohodil jsem si to s klukem co bydlí naproti s vědomím pronajímatele)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Predĺžiť zmluvu nemôže. Môže ale dať vyviezť bordel po tebe na objednávku nejakej firme, uložiť ti t…
ok 04.07.2021 09:24
ok
Záleží ako bola zmluva postavená,tým že sa niekto prestane zdržovať na mieste ubytovania neznamená a…
audax mobile 04.07.2021 15:25
audax mobile
Keby sme čítali dotaz pozornejšie, tak sa dozvieme, že, citujem: "...i když jsem klíče předal ke dni… poslední
ok 04.07.2021 18:59
ok

Predĺžiť zmluvu nemôže. Môže ale dať vyviezť bordel po tebe na objednávku nejakej firme, uložiť ti to do plateného skladu a faktúru ti dať preplatiť. A pripočítať k tomu straty ktoré mu vznikli tým, že nemohol tieto priestory prenajať iným záujemcom. Inak, za účelom nadmerného poškodenia či zabordelovania prenajatého priestoru býva zvykom kaucia, ktorá sa zaplatí pri podpisovaní zmluvy a vráti pri ukončení nájmu. Z nej sa potom hradia takéto náklady. To však prenajímateľ neurobil a tým sa vystavil šikane nezodpovedného bezohľadného nájomníka. Faktúru za pomoc pri nasťahovaní by si mohol dať prenajímateľovi len vtedy, keby si mal objednávku, alebo zmluvu na tieto práce. Samozrejme ten výdavok by sa započítal do ceny nájmu.

Záleží ako bola zmluva postavená,tým že sa niekto prestane zdržovať na mieste ubytovania neznamená automatické ukončenie zmluvného vztahu.
Nikto z nás zmluvu nevidel,pokial bolo v zmluve zakotvené písomné začatie a ukončenie zmluvného vztahu,tak zmluva nezanikla tým,že tam nájomca prestal bývať,zvlášť keď si tam nechal nejaké veci,čiže daný priestor využíva pre svoje potreby naďalej,takže prenajimatelovi vznikne právo požadovať obvyklý poplatok za užívanie priestoru….

Keby sme čítali dotaz pozornejšie, tak sa dozvieme, že, citujem: "...i když jsem klíče předal ke dni ukončení ubytování podle smlouvy...". Takže zmluva bola zrejme na dobu určitú, s pevným dátumom ukončenia a nájomca odišiel k tomuto dátumu, akurát že za sebou zanechal bordel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru