Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepis vozidla

Ahoj. Před nějakou dobou jsem zakoupil vůz, který se porouchal a stál bez využití. Mezi tím se koupilo jiné a na tomto se postupně dělalo. Auto je opět zprovozněno, ale nemám pro něj již využití. Kvůli závadě jsem neudělal přepis.
Auto bych rád poslal dál, ale nemá cenu to teď přepisovat na mě už jen z důvodu, že by se musela dělat nová TK a to do toho dál investovat nehodlám. Člověk v TP dál plnou moc kupujícímu, ten dál plnou moc mě a já bych dal plnou moc dalšímu.😆. Podle magistrátu je jedno, kolikrát je takto dána plná moc, že to přepsat lze, ale co když si to ten člověk nepřepíše a dejme tomu rozebere na díly? Pojistku platím, prodejem bych ji zrušil, ale když to nový majitel nepojistí, koho bude ČKP nahánět? Můžu z toho všeho mít nějaké oplétačky?

Předmět Autor Datum
Pravidlo 1: NIKDY nedavat nikomu plnou moc k prepisu, ale dojit to prepsat s nim. Kdyby nechtel, nep… nový
re4zon 09.07.2021 13:32
re4zon
Dobrý den, tím, že jste vozidlo doposud nepřevedl na svou osobu, riskujete od správního orgánu (obec… nový
ČKP 14.07.2021 15:09
ČKP
Rozhodně doporučuju auto přepsat na nového majitele a to osobně s ním, protože lidi jsou vychcánkové… poslední
Schizo 13.09.2021 13:20
Schizo

Dobrý den, tím, že jste vozidlo doposud nepřevedl na svou osobu, riskujete od správního orgánu (obecního úřadu obce s rozšířenou působností) uložení pokuty až do výše 50.000,- Kč, jelikož zákonem je stanovena 10 denní lhůta pro přepis vozidla. Tato zákonná povinnost se týká jak prodávajícího, tak kupujícího. Pokud máte vozidlo od koupě stále pojištěné a pojištění ukončíte až prodejem vozu, od České kanceláře pojistitelů Vám sice nevznikne povinnost uhradit příspěvek do Garančního fondu, pokud si nový majitel vozidlo nepojistí a neprovede zápis změny vlastníka, avšak pro Vás a předchozí majitele může vzniknout nepříjemná situace. Vzhledem k tomu, že ČKP je ze zákona povinna vycházet z dat z registru silničních vozidel a pojišťoven, zaslali bychom při zjištění nepojištění vozu výzvu k úhradě příspěvku do Garančního fondu majiteli uvedenému v RSV, který by tak dokládal kupní smlouvu na nového vlastníka, ten na dalšího vlastníka tedy Vás a tak dále. Je tedy rozhodně lepší, těmto všem nepříjemným situacím předcházet a vozidlo si po koupi nejen pojistit, ale provést i zápis změny vlastníka. V případě dalších dotazů se na nás můžete obrátit na náš e-mail dotazy@ckp.cz
Česká kancelář pojistitelů

Rozhodně doporučuju auto přepsat na nového majitele a to osobně s ním, protože lidi jsou vychcánkové a všechno jde pak za vámi. Mluvím ze zkušenosti velmi dobrého kamaráda, respektive jeho otce...3 roky neustále řešil pokuty z GB, Nizozemí, Francie...Plzně, Prahy...objížděl donekonečna nové a nové majitele svého vozu, celkem jich bylo 5 a ani jeden nic neřešil..opravdu prekérní situace a ikdyž tady je možnost úřadu, registru udělit pokutu a vozidlo zrušit ( což požadoval ) NIKDO to takto neřeší...zkrátka za blbost se platí a to doslova .
Nakonec to vyřešil...ale nikomu to nepřeju.

Jen doplním...REGISTR nic řešit nechtěl, není prý proč, majitele mají, tedy původního.
PČR Nic řešit nemusí, dohodli se a on dostal peníze, kupující vozidlo...vše v pořádku .
Dokonce jsem hledal jak z toho ven, našel jsem popis nějaké paní, která neustále žádala registr a poté co jí odmítali podávala stížnosti a nakonec cca po 3 letech celou věc napasovala na nakládání s osobnímy údaji a že registr nesmí mít v evidenci nepravdivé údaje, tedy její, když již dlouhou dobu není majitelka...ale i tak je to pakárna, bezmoc.
Prakticky nelze věc vyřešit...smutné, ale realita .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru