Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poplatek exekutorovi

Dobrý večer, chtěl bych se poradit ohledně jedné nepříjemné věci. Když to rychle shrnu. Naši se rozvedli, když jsem byl malý a byl jsem svěřen do péče matky.. otec neplatil žádné výživné a matka na něho dala trestní oznámení, šlo to pak přes exekuci, která ale otcovy nemohla nic vzít ani zabavit, jelikož nemá práci a nic nevlastní a bydlí u matky (údajně pracuje na černo v zahraničí a vydělává dost, ale to nikdo neví), následně za něj platila výživné jeho matka. Nyní už mám ukončenou školu a pracuji, takže výživné skončilo, ale nyní se řeší, že je potřeba zaplatit poplatek exekutorovi okolo 200k a právník řekl, že jelikož otec ''nic nemá'', tak to spadá na druhou osobu, což je matka, která to bude muset zaplatit. Vůbec se v tom nevyznám, ale tohle se mi nějak nezdá, nevyzná se tu někdo v tom nebo by mě mohl odkázat na nějaké stránky, kde bych si o tom mohl něco přečíst? Předem díky za jakékoliv odpovědi :)

Předmět Autor Datum
To je nejaka kravina. Vyzivne urcuje soud a exekuci narizuje taky soud. Pokud se predtim rozvedli, t…
re4zon 11.11.2021 19:50
re4zon
To si zle pochopil - ten popis. Výživné, nariadené súdom a vymáhané exekútorom na povinnom (v tomto… poslední
yYy 13.11.2021 15:28
yYy

To je nejaka kravina. Vyzivne urcuje soud a exekuci narizuje taky soud. Pokud se predtim rozvedli, tak matka za otcovy dluhy neodpovida. "Pravnik rekl" je co? Jaky pravnik? Jestli neco rekl, at to podlozi. A jestli to rekl pravnik od exekutora, tak je jasno. Kdyby mela matka neco platit, musel by ji prijit nejaky vymer (pokud si tedy prebira postu, pokud ne, tak at si fofrem zridi datovku a vybira si ji).

To si zle pochopil - ten popis.
Výživné, nariadené súdom a vymáhané exekútorom na povinnom (v tomto prípade otec) platila matka toho povinného - teda babička (v jeho mene). No a teraz sa ozval exekútor a vyžaduje poplatky. No povinný "nemá" žiadne prostriedky - takže výlohy zaplatí ten, kto podal návrh na exekúciu - teda matka (nie babička, nie povinný).
Žiaľ je to tak.
Často sa stáva, že je vydaný ex. titul, prebieha exekúcia a nič sa nevymôže, ale poplatky exekútor si vyúčtuje práve tomu, kto podal podnet na exekúciu.
Je to presne napísané v Exekučním řadu ČR 120/2001 -§89, §90

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru