Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepřímé nucení do práce přesčas?

Dobrý den,

zaměstnavatel TH pracovníkům poskytuje tzv. volnou pracovní dobu.
Na druhou stranu ale:
- nenabízí konto pracovní doby (např. dle § 86 zákoníku práce)
- na TH pracovníky nově uplatnil ve svých předpisech odstavec 3 z § 114 zákoníku práce, čímž TH pracovníkům legálně odebírá právo na proplácení přesčasů (zachoval pouze odměny za výjimečné pracovní výkony).

Reálně systém funguje tak, že musím mít vždy stejně nebo více hodin v docházce, než je měsíční dotace (tedy 0 nebo více přesčasů).
Naopak, když hodiny chybí, jsou strženy z dovolené.

Samozřejmě, že tedy mám pro klid na duši většinou několik plusových hodin, které se ale nepřevádí do dalšího měsíce.
Pokud zaměstnavatel společně s volnou pracovní dobou neposkytne i konto pracovní doby, tak z praktického a tedy i morálního hlediska jde o nepřímé přikazování neproplácených přesčasů TH pracovníkům.
Neboť:
- považuji za nepraktické hlídat ke konci každého měsíce přesčasy
- pružná pracovní doba je pružnou pouze cca v první půli měsíce, pak už musím uzpůsobovat docházku, aby mi to ke konci měsíce vyšlo.
- zaměstnavatel zaohrouhluje příhody a odchody na 15mitutové intervaly (samozřejmě příchody nahoru a odchody dolu), tedy už tímto mu v úhrnu daruji značné množství hodin zdaleka přesahující kompenzaci příchodu a odchodu z pracoviště.

Jak je to z právního pohledu?

Podstatou tohoto dotazu je, že hledám právní argument pro návrh na systémovou změnu obsahující zavedení konta přesčasů jako benefit pro všechny TH zaměstnance. O rady typu "Buď se přizpůsob nebo odejdi", nemám zájem a beru je jako off-topic.

El. docházkový systém firma samozřejmě má. + jsem si v Excelu naprogramoval formulář, který mi to počítá stejně jako systém.

V pracovní sféře je naprosto běžné, že vznikají situace, kdy není efektivní ke konci měsíce prostě opustit pracoviště v polovině pracovní doby nebo naopak zbytečně zahřívat židli, když mi hodiny chybí.

Příklad: Často se většině z nás děje v práci to, že se vyskytnou nenadálé okolnosti či komplikace a potřebujeme dodělat nějakou práci z různých důvodů ještě daný den:
- např. ve výrobní sféře na další den je na strojích naplánována jiná zakázka, pro kterou je nutné stroje přenastavit
- v TH sféře např. je naplánována nějaké schůzka či porada. V projektu se však vyskytly komplikace, a je nutná práce přesčas, aby byly k dispozici podklady pro schůzku (např. zákazník očekává prezentaci konečného stavu).

Pokud ve firmě neposkytující konto přesčasů tyto situace zaměstnanci nastanou na konci měsíce, zaměstnanec má pouze dvě možnosti:
a) udělá přesčasy, aby se vše stihlo, bez možnosti si tyto vzniklé přesčasy převést do dalšího měsíce a vybrat si je
b) přeplánovat, oddálit dead-liny, znejistit zákazníka o spolehlivosti, kde přeplánování samo o sobě mnohdy vyžaduje značné vícepráce nebo jiné komplikace navazujících činností, což si může i ve výsledku vyžádat větší hodinovou dotaci, než přesčasy v případě a).

na zadost doplnen puvodni dotaz (JaFi)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny