Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Práce pod agenturou v ČR, hodiny z firmy

Zdravím znovu.
Pracuju v ČR pod agenturou, proč to se mě neptejte.
Při odchodu na konci měsíci chci zajít za mistrem v práci a požádat, aby mi vytiskl přehled celého měsíce počet mých odpracovaných hodin a podepsal to abych měl jistotu.
Můžu to po něm žádat a mám na to právo?
Výplatu berou v agentuře většinou následující měsíc 25. za předchozí měsíc. Takže se mi většinou stalo že mě v agenturách ojebali na hodinách, proto bych si to tak to pojistil. Protože zpětně už se to v té firmě da těžce dohledat jelikož docházku a kartu na pípání příchodu většinou pár dní po odchodu agenturního pracovníka mažou a ruší, takže bych si to neměl později jak pořádně ověřit.
Existuje nějaký formulář na to? Na sepsání a strvrzení hodin od firmy ve které jsem pracoval jako agenturní zaměstnanec?

Předmět Autor Datum
Za evidenci pracovní doby je zodpovědný zaměstnavatel = agentura. Firma využívající agenturní zaměst… nový
Wikan 19.01.2022 14:29
Wikan
To je zvláštní, protože agentura jenom dodává "maso" a těžko něco bude evidovat. Ale mohla by existo… nový
ml1 21.01.2022 13:48
ml1
To "maso" jsou jejich zaměstnanci a z toho vyplývají všechny povinnosti. poslední
Wikan 21.01.2022 16:08
Wikan

To je zvláštní, protože agentura jenom dodává "maso" a těžko něco bude evidovat. Ale mohla by existovat teda nějaká dohoda předem, na kolik hodin je člověk najatý a to si ohlídá (aby náhodou nepracoval víc), a to by měl taky dostat zaplaceno. Jo v klasických píchačkách tam byla aspoň papírová karta.
Výplata pětadvacátého, to je dost pozdě, ale jsou prý takové případy, firma si tak vylepšuje cash-flow když platí všechno co nejpozdějc jen to jde. Třeba my dostáváme výplatu třetího (bývaly doby kdy i prvního, ale co mají nový účetní systém trvá to asi dýl) ale tak do desátého to je normální. Každopádně výplatní páska by měla být daleko dřív.
A mazat záznamy takto brzo to je možná i nezákonné, takové věci by se měly nějakou dobu archivovat, přinejmenším do doby, kdy se všechno vypořádá a pak ještě na nějaké reklamace a kontroly.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru