Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odkládání schůzky u notáře - dědictví

Dobrý den, vlastním pohledávku mého zesnulého známého, kterou jsem odkoupil před cca 10 lety, která bohůžel nebyla převedena na katastru a v pořadí věřitelů byl stále zapsán původní majitel. Při dědickém řízení, které trvá už cca třičtvrtě roku, se nemůžu dostat k notářce a neustále oddaluje mojí schůzku. Několik měsíců mě dalo dohromady dát vše do pořádku, takže to není jenom chyba paní notářky. Měl bych se něčeho obávat, je možné dědictví nestihnout nebo si dát na něco pozor? Jedná se o vyšší částku a chování notářky mě znepokojuje. Děkuji moc. J.

Předmět Autor Datum
Poslat podklady doporučeně poštou a následně zažádat znovu o schůzku. pak se notářka nebude moci vym… nový
Jan Fiala 16.02.2022 07:50
Jan Fiala
Co když mu suše oznámí, že jí omylem poslal čisté papíry? nový
Time 21.02.2022 20:13
Time
To je celkem blbost, to si žádná notářka nedovolí. A musela by to oznámit hned, takže by se daly pos… nový
Karel04 21.02.2022 20:47
Karel04
Nejsem v tom kovanej ale notáři se musí asi zodpovídat soudům. Jen si pamatuji, že notářka která vyř… nový
nerady 21.02.2022 22:56
nerady
v prvom rade si daj pozor na to,aby si bol vedený ako oprávnený majitel odkúpenej pohladávky,inak ne… poslední
audax mobile 22.02.2022 10:40
audax mobile

To je celkem blbost, to si žádná notářka nedovolí. A musela by to oznámit hned, takže by se daly poslat kopie a ne až někdy po půl roce, to by jí asi neprošlo. Taky je možné poslat vše do datové schránky s poznámkou, že v případě potřeby budou hned zaslány ověřené kopie nebo předloženy originály.

Nejsem v tom kovanej ale notáři se musí asi zodpovídat soudům. Jen si pamatuji, že notářka která vyřizovala pozůstalost po mém otci mě proklínala jelikož se dědické řízení vleklo kvůli restitucím více jak šest let a ona mi psala každého půl roku v jakém stavu je restituce a já jí odpovídal. Ona to pak musela někde zdůvodňovat. Zkus se někde zeptat na soudu.

v prvom rade si daj pozor na to,aby si bol vedený ako oprávnený majitel odkúpenej pohladávky,inak nemá notárka žiadnu povinnosť s Tebou jednať,ak nefiguruješ ako oprávnený majitel pohladávky,nemáš de facto nárok si niečo nárokovať....notárka má k dispozícii reálny výpis majetku,kde Ty nikde ako oprávnený majitel časti niečoho alebo spolumajitel nefiguruješ....o tom to je,ona vychádza z toho,čo je k dispozícii,ak v katastri nebude zápis o tom,že časť niečoho si odkúpil a stal si sa právoplatným majitelom časti niečoho,nemá za povinnosť Tvoj nárok brať do úvahy-ako oprávnený majitel tam figuruje ten,kvôli ktorému je vedené dedičské konanie,ak budeš figurovať ako oprávnený majitel pohladávky,môžeš na základe toho napadnúť aj ukončené dedičské konanie,ktoré bude ukončené aj bez Tvojej pohladávky..........proste to treba vyriešiť tak,aby si aj Ty bol v pozícii oprávnenej osoby vstúpiť do dedičského konania ,ktorá má nejaké dokázatelné majetkové nároky,mimo oprávnených dedičov.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru