Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Správní řízení - zahájení za déle, jak 30 dní

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat ohledně správního řízení.
V úterý 12.4. to bude měsíc od doby, co mě ve vedlejší vesnici čapli na čtyřkolce, která nemá SPZ ani TP, nesmí zkrátka na silnice. Špatné načasování, kdy jsem potřeboval jen projet 3km ke kamarádovi.
Samozřejmě jsem u sebe neměl peněženku, takže ani žádný doklady.
Kluci byli v pohodě, dali dýchnout, drogy, vše ok. Událost si zapsali a odjeli. Jediné co, ptali se, jestli mám řidičák a že asi vím, co bude následovat.. a odjeli.

Co jsem si tak četl, hrozí mi 6-12 měs. a 10 tis a že do 30 dní mi přijde předvolání nebo že mě kontaktují. No ale teď v úterý to bude těch 30 dní a mně stále nikam nic nepřišlo. Každý den kontroluji poštu i datovou schránku.
Moc těmhle věcem nerozumím, jsem každým dnem víc nervózní, nevím, jestli teda něco přijde nebo ne, co když to do úterka nepřijde? Vím, že promlčecí “právo” nebo jak to nazvat, je 1 rok. Chápu to tak, že mi to může vlastně přijít třeba až za půl roku? Tohle mě děsí, protože nevím, kdy si teda zajistit doprsvu do práce a z práce, kdy počítat, že budu teda bez řidičáku nebo ne, když to má přijít do 30 dnů..
Co když to nepřijde? Můžu aspoň s klidem dál řídit? Bojím se, aby mě zas někde nezastavili a nebyl tam nějaký záznam nebo něco..
Děkuji předem za rady/odpovědi.

Předmět Autor Datum
Jestli ti nevzali ridicak tak ridit muzes do doby, nez dostanes zakaz rizeni. A lhuta 30 dnu sice ex…
re4zon 10.04.2022 08:59
re4zon
No, o to mi jde. Že právě člověk počítá s tím, že do toho měsíce něco přijde a nebude jezdit, tak za… nový
ctyrkolka 10.04.2022 09:09
ctyrkolka
Tak nic nezarizuj dokud nemusis a normalne jezdi. Az prijde prikaz, budes mit 8 dnu na podani odporu… poslední
re4zon 10.04.2022 13:21
re4zon
Mají na to rok, do roka musí zahájit správní řízení. Těch třicet dní je termín od zahájení do vydání… nový
miran 10.04.2022 10:53
miran

Jestli ti nevzali ridicak tak ridit muzes do doby, nez dostanes zakaz rizeni. A lhuta 30 dnu sice existuje, ale funguje uplne jinak nez si myslis a v praxi je nezavazna. Pocitej s tim, ze to casem prijde a budes pul roku bez papiru. Jedine, co muzes, je ve spravnim rizeni zvolit vhodnou strategii a nacasovat si pravomocnost prikazu na dobu, kdy se ti to bude trochu vic hodit. Ale na to je cas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru