Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Soused dealer

Ahoj,
potřebuji poradit jak správně postupovat s hromadným udáním souseda dealera v paneláku.

Už před sestěhování s partnerkou jsem věděl, že v bytovce bydlí nějaký pochybný charakter. Vše nasvědčuje tomu, že dealuje a nejspíše i vaří drogy. Sám jsem byl svědkem při vystupování z auta, jak ho nějaká "slečna" zastavila s dotazem "hej nemáš něco? ... Ne až za chvilku"
On sam užívá, projevuje se to naštěstí jen tak že má záchvaty u kterých tříska s dveřmi nebo pěsti do zdi. To je bohužel jediné na co se dá pořádně volat PČR když dochází k rušení nočního klidu.
Ostatní věci - pohyb jeho zákazníků, specifický zápach hlídka na zavolání řešit nebude a je nám jasné, že při takovém udání se může situace mnohem zhoršit a jeho relativně klidně chování může eskalovat kdyby mu došlo, že ho nahlásit někdo z bytovky.
Uvažujeme, že sepíšeme nějaké hromadné podání na podatelna PČR aby se tim začala zabývat trochu komplexně.
Byt patří jeho matce, která bydlí na Slovensku o syna nemá zájem, asi je řada že ho má z krku a dala mu alespoň střechu nad hlavou.
Sdružení vlastníků má bohužel celkem neaktivní předsednictvo tak to chceme vzít s polovičku do vlastních rukou než to zde podpálí nebo nějaká těžká někomu ublíží.

Teď pár dotazů:
Má vliv počet podpisů na takovém podání nebo můžeme jen za jednu domácnost a anonymně?
Pokud hromadné tak je nějaký vzor a body, které musí obsahovat ?

Bohužel z telefonátu na místní oddělení PČR vím jen to, že pokud aktuálně neporušuje zákon tak nemá cenu volat a máme poslat podání na e-mail, který mi strážník neochotně nahlásil a už pomalu pokládal telefon.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny