Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefon za volantem pomoc.

No - urobil si poriadne chyby! Za to sa platí!
A) Chcel si im "dať stovku na kafe" - už toto sa môže považovať za podplácanie - to je trestné.
B) Pokiaľ si si bol vedomý, že si nič nespáchal, mal si im jednoducho oznámiť, že sa budeš baviť s nimi na priestupkovom konaní - tam práve polícia MUSÍ predložiť dôkazy a dokázať ti vinu.
C) Už keď sme pri tom konaní - šiel by si tam s právnym zástupcom (tí sa vyznajú v §) - ten má právo žiadať, aby tí policajti vypovedali. Už keď sme pri tých výpovediac - pokiaľ by v zápise bolo napísané jedno, policajti by sa NEZHODLI vo výpovediach (jedej tvrdí ľavá ruka, druhý pravá ruka, peňaženku na sedadle videl z 3-4m jeden a druhý z 15m - to by si musel mať vozidlo zo skla, aby to na sedadle VIDELI. Dobrý právnik by ich výpovede rozmetal na cucky - súdne by sa to volalo rozpor vo výpovediach a takýto dôkaz by bol na súde zamietnutý - výsledkom by bolo to, že by mohli byť práve policajti obvinení z falošnej výpovede a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Keby si vtedy, keď ťa zastavili a ty by si si ich začal obrazom, alebo zvukom nahrávať (nemôžu ti to zakázať) - možno by sa dokázala ich arogancia a nátlaky - takýto dôkaz by každý súd prijal ako dôvodný (nesmel by byť upravovaný, skracovaný - EXIF videa by muselo sedieť.
D) Ďalej - pokiaľ by si mal filipa - vyžiadal by si si od operátora PODROBNÝ výpis hovorov, odchádzajúcich i prichádzajúcich spolu s tým, kde sa telefón pripájal (na ktorú bunku mobilnej siete) - len potom by sa policajti čudovali, keby sa dokázalo, že si nevola, video by dokázalo, že sa snažili na teba tlačiť, že si priestupok vymysleli - to by si potom ako poškodený od štátu mohol vyžadovať náhradu škody za nemajetkovú újmu a žiadať, aby policajti boli zákonné potrestaní - aj vyhadzovom z PZ ČR.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny