Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Telefon za volantem pomoc.

Dobrý den, byl jsem shledán vinným za údajné držení telefonního zařízení za jízdy.
Dnes mi přišel dopis.
Není to pravda a vzhledem k tomu, že nemám "důkaz" o moji nevinně tak nevím jak se bránit. Prý stačí svědectví policistů.
Jednoduché "to není pravda" z mé strany nestačí.
Tak mám akorát pár poznatků které by mi mohli pomoci a chtěl bych znát váš názor.
V svědecké výpovědi policistů ze služebního vozidla mě viděli jak jsem držel telefon v levé ruce u volantu. (záznam ze svědecké výpovědi policistů (obou))
V rozhodnutí o mé vinně je zase psáno že jsem měl telefon v pravé ruce u pravého ucha. Vše úřední dokument co mám v ruce.
Míra ošoupanosti volantu na levé straně rozporuje jeho tvrzení.
Dále tvrdili že jsem měl na sedadle hnědou peněženku. Což je také lež. Nikdy jsem levou peněženku nevlastnil a ani nebyla ve voze taková peněženka. Mohl bych teoreticky dokázat dokladem o zakoupení černé peněženky v obchodě minulý rok.
Telefon jsem měl vedle řadící páky. To je pravda mám ho tam běžně kvůli gps a hudbě. Ale nechápu jak tohle mohli vypovědět oba když jeden seděl v autě při kontrole.
Jeden policista tvrdil že mě viděli na 3-4 metry a druhý 2,5 na 15 metrů.
Dále tvrdili, že jsem se choval arogantně. Spolupráce s policisty a nerozporování jejich postupu je od kdy arogantní ? Jednoduché "nesouhlasím, dejte to do správního řízení" je od kdy arogantní ?
Nebyl jsem vulgární. Nezvyšoval jsem hlas. Neměl jsem téměř žádné dotazy. Spěchal jsem na schůzku a tudiž jsem neměl čas aby mi říkali ono a to a já neměl náladu ani povahu na to se s nimi hádat, popřípadě mi prohledávali auto. Doufal jsem ve spravedlivost správního řízení a proto jsem policistovi již v okénku řekl ať to dá do správního řízení.
Dokonce jsem jim chtěl dát stovku jestli to budou mít sepsané rychleji. Což se nakonec zdá se projevilo kontraproduktivně. (nemám s policií zkušenosti a teď toho lituji že jsem mu nabídl stovku) vzal to jako že se chci přiznat a vypsal mi blokovou pokutu na stovku. Což jsem mu řekl že nechci, že jsem to chtěl dát do správního řízení.

PS: 27 let od 18 řidičák bez nehody bez záznamu v TR či kartě řidiče.
4 roky povoláním řidič
První právní jednání/přestupek v mém životě. Dodržoval jsem rychlost i pravidla silničního provozu. Lidé co semnou jezdí mi to mohou dosvědčit. Ale pochybuji že to bude bráno jako důkaz...

Nechci mít v kartě záznam o něčem co není pravda.
Děkuji kdyžtak za názory.

přikládám výpovědi...

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny