Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace - Prodejce chce vrátit peníze, já chci opravu nebo slevu

Ty mi pripominas nektere zakazniky. Vedi naproste hovno o podstate problemu, ktery maji, nedokazou ho ani popsat, ale budou mi radit, jak ho mam vyresit a jak rychle to ma byt. Co kdybys treba napsal, kdys to koupil?
Ty nechces slyset zadnou radu, ty chces utvrdit v dojmu, ze muzes prodejci diktovat, jestli to opravi nebo ne. Nemuzes. Vis jak se resi situace, kdy prodejce nevyridi reklamaci radne nebo vcas? Muzes odstoupit od kupni smlouvy, to je vsechno. Tesco ti to navrhlo samo a hned, bud rad. Reklamaci vyridili v souladu se zakonem. V obchodnich podminkach to samozrejme maji schvalne takhle, "muze pozadovat" neznamena "ma narok na". A mimochodem neopravitelna je v praxi ta vec, kterou prodejce prohlasi za neopravitelnou, pokud to neni zjevny nesmysl. Ze ty sis dokazal nekde poptat dily neznamena vubec nic. Dil sezenu vzdycky, i kdybych ho mel nechat za stonasobek ceny vyrobit v cine. Prodejce fakt nema povinnost shanet jiny nez svuj smluvni servis.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny