Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace - Prodejce chce vrátit peníze, já chci opravu nebo slevu

Nicméně mě jde i o hledisko životního prostředí, neboť se mi nelíbí přístup, že Tesco prodává zboží tohoto typu bez snahy zajistit kvalitní servis. Šmejd to možná je, ale také levně opravitelný.

Uvědomuješ si, že tvůj názor ani tvá nelibost nemají na zákonné řešení reklamace žádný vliv ?

Na svůj dotaz sis odpověděl sám, ale zřejmě se ti pravda nelíbí, tak ti to napíšu znovu.

Zákon (který stojí nad obchodními podmínkami v případě, že jsi fyzická osoba) jasně říká, že o způsobu vyřízení reklamace rozhoduje prodejce. Ty máš právo na to se způsobem vyřízení reklamace nesouhlasit. Jediná cesta řešení tohoto nesouhlasu je podání obč. právní žaloby k soudu. U soudu bude Tesco tvrdit, že daný výrobek, který si jim odevzdal již nemají a namohou ti tak vrátit nic jiného než cenu, kterou si za něj zaplatil. Soudkyně ti k tomu řekně, že můžeš být rád, protože ona by v ceně zohlednila i opotřebení výrobku a odškodnění by ti přisoudila nižší.... Ano, takhle soudy v ČR fungují, smiř se s tím.

V případě, že jsi právnická osoba, tak tak platí pro tebe jejich reklamační řád:
Všimni si o ovšem, že ve všech pasážích (vyjma odstoupení od smlouvy) používají termíny: "může požadovat", "může žádat". To, že něco můžeš žádat nebo požadovat neznamená v žádném případě to, že ti prodejce musí vyhovět... Výroková logika se vyučuje už na ZŠ.

Ostavec 1 bodu b) by se tě týkal pouze v případě, že by Tesco stále totožné zboží prodávalo. Argument typu: "Ale oni mají skoro to samé, tak chci to" neobstojí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny