Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace - Prodejce chce vrátit peníze, já chci opravu nebo slevu

Zdravím Vás a prosím výhradně a jen o HODNOTNÉ RADY. O bezobsažné komentáře typu "nemáš si kupovat šmejd zájem nemám.

Potýkám se s reklamací, která je trochu naruby, než je zvykem. Prodejce chce vrátit peníze, já však chci opravu nebo slevu.

Koupil jsem u prodejce (TESCO) nářadí (AKU řetězová pila PowerPlus POWDPG7570), kterou již nevedou. Jiné výrobky této značky ano.
Nářadí bylo koupeno za akční cenu (cca 2/3 ceny nového - 1299,-).

Reklamace byla uznána, ale chtějí mi vrátit peníze.
Jelikož já za ty peníze již nejsem schopný si nové identické nářadí obstarat (ceny nového od 2199,-), trvám na opravě, nebo přiměřené slevě z ceny, která by opravu pokryla.

Zákon na ochranu spotřebitele prý v tomto případě dává právo rozhodnout prodejci...
https://www.mesec.cz/clanky/reklamace-zbozi-a-sluzeb-co-vam-mohou-nabidnout-a-co-nemusite-prijmout/
[95657-capture-png]

Avšak reklamační řád TESCO (https://itesco.cz/reklamacni-rad/) uvádí, že kupující "může podle své volby požadovat"...
[95658-tesco-reklamacni-rad-png]

Mohu se, mimo přátelské dohody, právně opřít o reklamační řád, nebo mě mohou odpálkovat, že sice mohu požadovat, ale TESCO to nemusí respektovat?

Vhodné dodat, že:
Nářadí této značky TESCO nadále vede a prodává, ale minimálně k pile, případně celé značce nemají vůbec přiřazeno v jejich systému servisní pracoviště (z tohoto důvodu měli problém reklamaci toho produktu vůbec zadat do jejich systému).
Nakonec to poslali jejich přednostnímu servisu (https://www.novotnyelektronik.cz/), což jsou opraváři televizí, kteří, dle očekávání, si něco vymysleli, aby opravu mohli prvoplánově zamítnout, protože je to pro ně jako servis bez specializace na ruční nářadí nerentabilní, nicméně tímto ledabylým přístupem způsobují Tescu i mě ztrátu. (Již mám zjištěno z autorizovaného servisu, že cena jednoho z dílů pro opravu 1 ze dvou vad stojí 150,- bez DPH, žádám o vystavení komplentí nabídky na opravu).

P.S.: NEMÁM ZÁJEM O KOMENTÁŘE TYPU "NEMÁŠ SI KUPOVAT ŠMEJD"
Mám nakoupeno řadu dalšího nářadí a baterií od této značky (v TESCU i mimo něj), se kterým jsem víceméně spokojen pro mé občasné hobby využití. I komunikace s autorizovaným servisem (laser-cut.cz) mi přijde nadstandardní a ceny ND rozumné. Mám s nimi již pozitivní zkušenost z reklamace výkonnějšího modelu pily POWDPG7576 koupeného přes Alza.cz. Problém mám pouze, pokud je řešeno přes TESCO.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny