Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dopisy cizí osoby se shodným jménem

Dobrý den,
manželce chodí již několik měsíců opakovaně dopisy směřované na cizí osobu, tato má shodné jméno a příjmení, ale jiné datum narození. Jsou to dopisy od vymáhací agentury, od pracovního úřadu a nyní od exekučního úřadu. Bydleli jsme vloni v bytě známých a už tam nám tehdy přišel první dopis a nyní, když jsme se konečně přestěhovali do vlastního, tak nám začaly na novou adresu chodit další dopisy, adresované očividně na stejnou osobu. Nechápu, jak je možné, že nám chodí na obě adresy dopisy na tutéž osobu se stejným jménem, jak se vůbec mohlo něco takového stát!? Dopisy od vymáhací agentury a od pracovního úřadu nebyly na obálce opatřeny datem narození a proto nám nezbylo, než je otevřít... Volali jsme postupně jak do vymáhací agentury, tak na pracovní úřad, kde jsme se dozvěděli stejný rok narození dotyčné osoby. A teprve až na posledním dopise od exekutora bylo na obálce uvedeno datum narození, tento jsme tedy už neotevřeli a vrátili jej na poštu. Volali jsme na evidenci obyvatel, tam nám paní řekla, že zmíněná osoba se shodným jménem, příjmením a nám známým datem narození skutečně existuje, oni to však vyřešit nemohou. Volali jsme na policii a řekli nám, že to má řešit pošta. Na poště nám řekli, že oni to vyřešit nemohou, a poradili nám, ať si manželka napíše na schránku rok narození... Dovolali jsme se nyní zmíněnému exekutorovi, že nám došel od nich dopis, ale že to nejsme my, nesouhlasí datum narození. No, nevypadalo to, že by nám věřili, prý budou čekat, až dojde oznámení z poštovní úložny... Prostě ten strach z toho, že nás nakonec navštíví exekutor či policie, či nám "obstaví" účet máme pořád... Prosím poraďte nám někdo, co udělat, aby nám takové dopisy již nechodily a nehrozila nám případně exekuce? Přece musí existovat instituce, která je oprávněna takovou věc řešit, provést výmaz z registru adresátů apod., ? Máme se obrátit na soud? Předem moc děkujeme za adekvátní odpověď

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kontaktovat vymahaci agenturu, vysvetlit problem. Ve vymahaci agenture, spis uz predtim u exekutora…
Jan Fiala 16.09.2022 15:37
Jan Fiala
Písal, že kontaktoval aj agentúru i exekútora. Kontaktoval políciu i poštu. Ostáva ešte kontaktovať…
yYy 18.09.2022 09:35
yYy
Kontaktoval, ale blbě. Exekutor musi prověřit, zda jde o spravnou osobu. Exekutorsky urad ma vedouci… poslední
Jan Fiala 18.09.2022 11:54
Jan Fiala

Kontaktovat vymahaci agenturu, vysvetlit problem.
Ve vymahaci agenture, spis uz predtim u exekutora doslo k chybnemu ztotozneni osoby (proste to tam zenska odflakla a nezkontrolovala datum narozeni a RČ)

Ve vasem pripade kontaktovat exekutora a podat stiznost na exekutorskou komoru, pripaxne na prislusny soud, ktery ma na to dohlizet.

Písal, že kontaktoval aj agentúru i exekútora. Kontaktoval políciu i poštu. Ostáva ešte kontaktovať advokátsku komoru. Ak ani tam nepochodí - ostáva jedine súd.
Pred pár rokmi sa toto udialo v mojej blízkosti - nepomohla komora, agentúra nereagovala, polícia od toho dala ruky preč - až prišiel exekútor v doprovode polície a začal lepiť nálepky. Vôbec nekontrolovali ani dátum narodenia, ani RČ - len meno a bydlisko. Dotyčný podal žalobu na exekútora, na exekútorskú komoru, políciu - než sa to vyriešilo, prišiel o časť majetku i financií. Žiaľ - majetok už späť nedostal, financie dostal späť. Hodnotu majetku totiž exekútor nikde neuvádzal.
Súd uznal, že bol poškodený a že exekútor i komora (pre svoju nečinnosť) mu má vyplatiť nejaké peniaze - opäť nič nedostal.
A perlička na koniec - o pár rokov po tomto incidente bol ten exekútor odsúdený za zneužívanie svojej funkcie a podvody - pripravil o byty asi 5 ľudí (robil na objednávku).

Kontaktoval, ale blbě. Exekutor musi prověřit, zda jde o spravnou osobu. Exekutorsky urad ma vedouciho.
Když nepomůže urad, pak exekutorskou komoru.
Pokud urad nebude reagovat, pak se obratit na soud, ktery na exekutora dohlíží

Me se to stalo nedavno - manzelce prisla exekuce za nezaplacenou MHD z druheho konce republiky, soud probehl... Kontaktoval jsem soud, overili jsme, ze rodne cislo nesedi. Takze chyba na strane exekutora. Kontaktoval jsem jej, overili jsme a exekuci zrusil. To jsem chtel i s omluvou pisemne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru