Předmět Autor Datum
Obvykle nie,o výmaz za normálnych okolností môže požiadať inštitúcia,ktorá požiadala o zápis do regi… nový
audax mobile 01.11.2022 18:59
audax mobile
§ 425 Vyškrtnutí dlužníka ze seznamu dlužníků (1) Po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnut… nový
Kurt 02.11.2022 16:33
Kurt
Jenze insolvencni rejstrik (ISIR) je tak zpraseny, ze aby se dal pouzivat, musis si v podstate vytva… poslední
Jan Fiala 02.11.2022 17:48
Jan Fiala

Obvykle nie,o výmaz za normálnych okolností môže požiadať inštitúcia,ktorá požiadala o zápis do registra dlžníkov,nie dlžník a obvykle po vysporiadaní podlžnosti nasleduje 5-ročná pozorovacia doba,počas ktorej bývalý dlžník nesmie vytvoriť žiadne ďalšie dlhy,inak sa doba zápisu automaticky predĺži na ďalších 5 rokov až do doby,kým dlžník nezostane bezúhonný po dobu 5 rokov…dlžník môže požiadať súd o príkaz na výmaz z registra jedine v prípade ,že dokáže ,že je v ňom zapísaný neoprávnene ….

§ 425
Vyškrtnutí dlužníka ze seznamu dlužníků

(1) Po uplynutí 5 let od nabytí právní moci rozhodnutí, jímž bylo skončeno insolvenční řízení, vyškrtne insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní. Skončí-li insolvenční řízení rozhodnutím podle § 142, vyškrtne insolvenční soud dlužníka ze seznamu dlužníků a údaje o něm v insolvenčním rejstříku znepřístupní do 15 dnů od doručení žádosti dlužníka; dlužník je oprávněn požádat o vyškrtnutí nejdříve po uplynutí 3 měsíců od právní moci rozhodnutí.

http://zakony.centrum.cz/insolvencni-zakon/cast-3-hlava-1-paragraf-425

Jenze insolvencni rejstrik (ISIR) je tak zpraseny, ze aby se dal pouzivat, musis si v podstate vytvaret lokalni kopii. Tim padem nejake znepristupneni nebo vyskrtnuti ze strany spravce rejstriku nema vyznam.
Navic i na strance (verejne) rejstriku si kdokoliv precte osobni udaje jako todne cislo, adresu atd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru